Υποχώρησε το Δεκέμβριο του 2019 στις 95 μονάδες, από τις 100,4 που είχε διαμορφωθεί, τον περασμένο Νοέμβριο, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού, σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.

Οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων εξασθενούν και διαμορφώνονται στις +6 μονάδες (από +19), ενώ και το ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση κερδίζει επιπλέον 3 μονάδες και διαμορφώνεται στις +17. Στις θετικές προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης καταγράφεται κάμψη στις +22 (από +31) μονάδες, όπως και στις προβλέψεις για την απασχόληση του κλάδου, όπου το ισοζύγιο κινείται επιδεινώνεται και διαμορφώνεται στις +17 μονάδες (από +22 μονάδες).

Ταυτόχρονα, οι προβλέψεις για τις τιμές υποχωρούν στις -3 μονάδες (από +6 μονάδες τον Νοέμβριο). Τέλος, το 44% των  επιχειρήσεων δηλώνουν απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 19% να επισημαίνει την ανεπάρκεια ζήτησης και ένα αντίστοιχο ποσοστό την ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης ως βασικά προσκόμματα στη λειτουργία τους.