H Oracle ενεργοποίησε πέντε νέα κέντρα δεδομένων cloud στις αρχές Φεβρουαρίου (σε Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία, Ολλανδία και Σαουδική Αραβία), ανεβάζοντας σε 21 τα ενεργά κέντρα Gen 2 Cloud.

Στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, το κέντρο δεδομένων Cloud του Άμστερνταμ αντιπροσωπεύει την τέταρτη ανεξάρτητη περιοχή. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κέντρα δεδομένων στο Άμστερνταμ και την Φρανκφούρτη που δίνουν στις εταιρείες και τους πολυεθνικούς οργανισμούς επιλογές για να εκτελούν αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και παράλληλα να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις δυσκολίες των πολιτικών κανονιστικής συμμόρφωσης που διέπουν τις καθημερινές τους λειτουργίες.

Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή δύο κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα για εμπορική χρήση και ένα για κρατική, καθώς και ένα εμπορικό κέντρο στη Ζυρίχη, Η Oracle συνεχίζει το πλάνο της αναφορικά με το στόχο λειτουργίας 36 κέντρων δεδομένων Gen 2 Cloud έως τα τέλη του 2020. Σύμφωνα με αυτό, θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο κέντρα σχεδόν σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιείται η Oracle, οι οποίες σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου.