Τη δημιουργία κεντρικού, προστατευμένου σημείου παρουσίας (POP) της Grid Telecom στο Carrier-Neutral Data Center Campus της Lamda Hellix ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Η Grid Telecom, ως θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, διαχειρίζεται ένα δίκτυο οπτικών ινών συνολικού μήκους 3.000 χιλιομέτρων, το οποίο διατρέχει όλη την ελληνική επικράτεια, με καλώδια οπτικών ινών εγκατεστημένα κατά μήκος των πυλώνων υψηλής τάσης. Παράλληλα, επεκτείνονται συνεχώς τα διασυνοριακά και υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών μέσω των διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ, εντός και εκτός της χώρας.

Η Grid Telecom παρέχει ήδη υπηρεσίες dark fiber σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δικό τους πλήρως προστατευμένο δίκτυο μέσω εναλλακτικών διαδρομών, ενώ σύντομα θα διαθέσει και υπηρεσίες χωρητικότητας (10-100 Gbps), μέσω του προηγμένου δικτύου DWDM που αναπτύσσει.

Συνέργειες με δυνητικούς πελάτες
Η Lamda Hellix, ως ένας από τους μεγαλύτερους ουδέτερους παρόχους υπηρεσιών Data Center στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, εγγυάται την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του κεντρικού κόμβου της Grid Telecom με πλήρη και ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ οικοσύστημα εθνικών και διεθνών παρόχων που φιλοξενούνται στo Tier III & LEED Gold πιστοποιημένο Data Center Campus της. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Grod Telecom, μέσω αυτής της συνεργασίας το πλούσιο οικοσύστημα πελατών και παρόχων της Lamda Hellix αποκτά άμεση πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα, με επιπλέον ποιοτικές επιλογές μεγάλου εύρους.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Grid Telecom, Γιώργος Ψυρρής, έκανε λόγο για ένα βήμα στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικές συνέργειες με τους δυνητικούς πελάτες της, ενώ ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Chief Commercial & Technology Officer της Lamda Hellix, σχολίασε ότι η Lamda Hellix, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Grid Telecom, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες διασύνδεσης που προσφέρει, καθιστώντας το Athens Data Center Campus τον σημαντικότερο κόμβο ψηφιακής διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή.