Στην αποχώρηση του ενός εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων 3k Investment Partners, Γιάννη Καματάκη, ιδρυτή της MLS, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της 3Κ, Γιώργος Κουφόπουλος, σε παρουσίαση σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τους λόγους αποχώρησης του κυρίου Καματάκη από το μετοχικό κεφάλαιο της 3K, με δεδομένες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η MLS το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Με τον κύριο Καματάκη δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής του στην 3Κ είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία.

Απλά αυτό που εγώ προσωπικά είδα, είναι ότι τα οικονομικά της εταιρείας δεν πήγαιναν πολύ καλά κυρίως σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της Maic, γεγονός που σταδιακά άρχισε να δημιουργεί oρισμένα προβλήματα στην εταιρεία μας. Δεδομένου ότι είχαμε μία πάρα πολύ καλή σχέση με τον κύριο Καματάκη και μία από τις αρχές της 3Κ Ιnvestment είναι ότι βάζουμε την εταιρεία πάνω από εμάς, συζητήσαμε μαζί του, και καταλήξαμε ότι το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε προς το συμφέρον όλων μας, θα ήταν να αποχωρήσει από την εταιρεία και να επικεντρωθεί στην MLS».

«Η εικόνα της MLS οφείλεται κυρίως σε κινδύνους και επιχειρηματικές προκλήσεις» Ο ίδιος σημείωσε ότι πλέον η 3Κ δεν κατέχει μετοχές και ομόλογα κατά τους τελευταίους μήνες στην MLS, με δεδομένες και τις πρόσφατα γνωστοποιηθείσες εξελίξεις.  O κύριος Κουφόπουλος εκτίμησε ότι η εικόνα που παρουσίασε το τελευταίο χρονικό διάστημα η MLS σχετίζεται κατά κύριο λόγο με επιχειρηματικούς κινδύνους και επιχειρηματικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρεία τεχνολογίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο μεμπτό.

Σε ερώτημα δημοσιογράφων σχετικά με την τοποθέτηση της 3Κ στην MLS, ο ίδιος την αιτιολόγησε σημειώνοντας πως «όταν έγιναν οι πρώτες επενδύσεις, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε net cash και οι πωλήσεις της πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο. Το 2014 και επειδή είχε εισέλθει και στις ταμπλέτες και στους διαδραστικούς πίνακες, είχε πάει αρκετά καλά, ενώ το 2015 με δεδομένες τις εξελίξεις και τα capital controls, υπήρχε πολύ μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση των προϊόντων της. Βλέπαμε μία ελληνική εταιρεία, η οποία προοδεύει, έβγαλε στην αγορά destinator, κινητό τηλέφωνο, tablet και τη Maic που έμοιαζε με την Alexa της Amazon.

Ωστόσο, η Αlexa απέκτησε διείσδυση κατά 40% στην αμερικανική αγορά, ενώ η Maic δεν κατάφερε να μπει στην ελληνική αγορά». Ο διευθύνων σύμβουλος της 3Κ ανέφερε συμπερασματικά, ότι οι εταιρείες πληροφορικής μπορεί να εκτοξευθούν ή και να μην πάνε καλά γιατί δεν πουλάνε τα προϊόντα τους. «Έχουμε περίπου 40 εταιρείες και θα γίνουν και κάποια λάθη», σημείωσε μεταξύ άλλων.