Ένα φαινόμενο που αν και συνεχές, έχει σημαντικές εξάρσεις που σημαδεύουν την πορεία του…

Τα τελευταία 30 χρόνια ζούμε μια εξελικτική διαδικασία της ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, που κυβερνάται από την τεχνολογική πρόοδο. Και αυτή η πρόοδος δεν σταματά να μας προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις, καθώς οι δομές που την υποστηρίζουν δεν παύουν να αναζητούν το νέο, το πρωτότυπο και το διαφορετικό. Και κάθε φορά που κάτι ξεχωριστό δίνει μια ώθηση στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα σενάρια των εφαρμογών που προκύπτουν αλλά και των αλλαγών που υπόσχεται, εξάπτουν ακόμη περισσότερο την φαντασία των υποψήφιων που καλούνται να εφαρμόσουν τους νεωτερισμούς. Τελικά, συχνά συμβαίνει οι υποσχέσεις της τεχνολογίας να μην υλοποιούνται στον βαθμό που είχαμε φανταστεί και η πρακτική πλευρά μιας τεχνολογικής εξέλιξης να μας δώσει λιγότερα από όσα περιμέναμε, ή να αποδειχθεί κατώτερη των προσδοκιών της αγοράς.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί της εξέλιξης δεν παύουν να υποδέχονται τις αλλαγές με την ελπίδα πως το επόμενο βήμα θα είναι το καθοριστικό, που θα φέρει την πραγματική επανάσταση. Και αυτή είναι η πραγματική γοητεία της τεχνολογικής επανάστασης που ζούμε. Μια συνεχή αναζήτηση, μια αναμονή για το νέο , το ξεχωριστό, το σπουδαίο που θα φέρει την πραγματική αλλαγή στον τρόπο που ζούμε, που εργαζόμαστε, που αξιοποιούμε τα δεδομένα που στροβιλίζονται με όλο και μεγαλύτερες ταχύτητες και σε όλο και μεγαλύτερους όγκους γύρω μας.

Την υπόσχεση αυτή δίνει σήμερα η πολλά υποσχόμενη λέξη «5G», που φιλοδοξεί να αναταράξει για τα καλά τα νερά παρεμβαίνοντας σε όλα τα πεδία της τεχνολογικής εξέλιξης και δίνοντας την ώθηση και τις δυνάμεις που όλοι αναζητούσαν, για να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ένα βήμα που φιλοδοξεί να αγγίξει την ανθρώπινη κοινωνία σε όλα της τα επίπεδα δράσης. Όχι μόνο στις επαγγελματικές δραστηριότητες αλλά και σε προσωπικό επίπεδο για κάθε άνθρωπο. Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην πρόσφατη MWC στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν πως πραγματικά κάτι ξεχωριστό ξεκινά.