Η Cosmote και η Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρέχουν σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υψηλής ποιότητας τυποποιημένες λύσεις cloud που αφορούν στο Microsoft Azure, το Dynamics 365 και το Office 365.

Στόχος της Cosmote, είναι οι τυποποιημένες υπηρεσίες να ενισχύσουν την υιοθέτηση τεχνολογιών cloud και να συμβάλουν στην ταχύτερη μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή. Οι λύσεις cloud που διαθέτει η Cosmote σε συνεργασία με την Microsoft, προσφέρουν στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς και μείωση του λειτουργικού κόστους ΙΤ έως και 50% συγκριτικά με παραδοσιακές λύσεις αγοράς εξοπλισμού – λογισμικού και εγκατάστασή – λειτουργία τους στον χώρο του πελάτη (on-premise).

Στο πλαίσιο παροχής των λύσεων, η Cosmote αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες ΙΤ της επιχείρησης και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft με ολοκληρωμένες υπηρεσίες  ασφάλειας από την Cosmote. Οι λύσεις cloud που διαθέτουν oι Cosmote και Microsoft είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν ανακοινώσει ο Όμιλος Deutsche Telekom και η Microsoft, για την προώθηση της τεχνολογίας cloud σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.