Η SAP επέκτεινε τις δυνατότητες του SAP Leonardo Machine Learning, που βασίζεται στην αναβαθμισμένη υπηρεσία SAP Conversational AI, η οποία θα επιτρέψει σε κορυφαίες εταιρείες να οικοδομήσουν με εύκολο τρόπο, ιδιαιτέρως εξελιγμένα chat bots.

Η SAP ανακοίνωσε, επίσης, μία επένδυση στο πεδίο της έξυπνης ρομποτικής (robotic process automation RPA), η οποία πρόκειται να βοηθήσει την SAP να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες διαδικασίες σε όλο το φάσμα του χαρτοφυλακίου της. Επίσης, η SAP σχεδιάζει να ενσωματώσει δυνατότητες  smart application design στη λύση SAP Analytics Cloud, ενώ έχει προσθέσει νέο περιεχόμενο συνεργατών στη βιβλιοθήκη περιεχομένου για επιχειρήσεις (business content library).

Το SAP Leonardo Machine Learning προσφέρει έξυπνες λύσεις οι οποίες επιτρέπουν στους developers να καταναλώνουν, να σχεδιάζουν και να σταθμίζουν το machine learning (ML) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Με τις νέες δυνατότητες το SAP Conversational AI γίνεται μία υπηρεσία υψηλών και ταχύτατων αποδόσεων. Επιπρόσθετα, η SAP συνεχίζει να επενδύει σε δυνατότητες machine learning που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από data scientists, ώστε να διαμορφώσουν τα δικά τους ML πρότυπα, καθώς και υπηρεσίες ML.

Με στόχο να αυξήσει την αποδοτικότητα της επιχείρησης και να μειώσει τις κοστοβόρες, χειρωνακτικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες, η SAP θα επεκτείνει το ML χαρτοφυλάκιο της μέσω RPA— τον συνδυασμό αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών, machine learning και conversational AI σε ένα αυτοματοποιημένο πακέτο. Το πρώτο προϊόν είναι προγραμματισμένο να είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2019, ξεκινώντας με μια υποδομή ρομπότ για το SAP S / 4HANA.

Τέλος, βασιζόμενη σε πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα του machine learning για εταιρικούς χρήστες του SAP Analytics Cloud, η SAP στοχεύει να επιτρέψει στους developers και στους επαγγελματίες σχεδιαστές να φτιάξουν εφαρμογές analytics οι οποίες ενσωματώνουν μία μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων ώστε να ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, από το τέταρτο τρίμηνο του 2018.