Το τρίτο κατά σειρά εργαστήριο για το Program Increment Planning της Interamerican, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος μετασχηματισμού της με εφαλτήριο την Πληροφορική, οργανώθηκε στις 21 και 22 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει η Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα για το πρόγραμμα “Orange Grove”.

Η συνάντηση διατμηματικών ομάδων εργασίας, με συμμετοχή 150 στελεχών και εργαζομένων της Interamerican, ολοκληρώθηκε με έναν ουσιαστικό επίλογο αναφοράς στις ανατρεπτικές αλλαγές που η ψηφιακή εποχή σηματοδοτεί σήμερα και για το μέλλον, για τις αγορές, το επιχειρείν και την εργασία, προσδιορίζοντας νέες, μεγάλες προκλήσεις. Σε αυτές τις αλλαγές αναφέρθηκαν ο Ολλανδός πρέσβης, Caspar Veldkamp και οι Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος και Ξενοφών Λιαπάκης, γενικός διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Interamerican. Ο χώρος στις εγκαταστάσεις της Πρεσβείας, στον οποίο λειτουργεί το “Orange Grove”, αποτελεί “θερμοκοιτίδα” εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Η Interamerican συνεργάζεται με την Ολλανδική Πρεσβεία υποστηρίζοντας το “Orange Grove” χρηματοδοτικά από το 2014, καθώς και με διάθεση στελεχών της για mentoring. Επισημαίνεται ότι η μεθοδολογία Agile για τη διαχείριση και ανάπτυξη έργων στην Interamerican αποτελεί βασικό μοχλό για την υιοθεσία ενός νέου τρόπου εργασίας στο πλαίσιο αλλαγής της διοικητικής οργάνωσης, ενδυνάμωσης της σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας, υποστήριξης της καινοτομίας και δημιουργίας προοπτικών εξέλιξης για τους εργαζομένους της εταιρείας – τομέων που συναρτώνται και επιταχύνουν συνολικά τον μετασχηματισμό του οργανισμού.