Η SAP παρουσίασε πρόσφατα τις νέες καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που εισήγαγε στο SAP Sports One, με σκοπό να βοηθήσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας να πετύχει την καλύτερη δυνατή απόδοση στη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Ρωσία.

Ειδικότερα, η SAP και η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (DFB) συνεργάστηκαν για τη δημιουργία video cockpit και player dashboard, προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της ομάδας για ανάλυση και διαμοιρασμό δεδομένων του εκάστοτε αγώνα με αποτελεσματικό τρόπο, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες νίκης. To video cockpit συγχωνεύει το περιεχόμενο που συγκεντρώνεται από μεγάλη ποικιλία πηγών και πολλά διαφορετικά βίντεο αγώνων της ομάδας και της προπόνησής της. Αυτό επιτρέπει τόσο στους αναλυτές των αγώνων της DFB όσο και στην προπονητική ομάδα να εντοπίσουν συμπεριφορές και τη στρατηγική που θα τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν πιθανές αδυναμίες των αντιπάλων. Με τη χρήση του player dashboard, οι προπονητές των ομάδων και οι αναλυτές μπορούν να παρέχουν στους παίκτες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες και βίντεο από το κινητό τους, σε πραγματικό χρόνο.

Το video cockpit και το player dashboard είναι οι πιο πρόσφατες λειτουργίες του SAP Sports One, μίας λύσης που βοηθάει τις αθλητικές ομάδες να διαχειρίζονται την απόδοσή τους, να συντονίζουν όλες τις διοικητικές, προπονητικές και ιατρικές διαδικασίες, καθώς επίσης και τις διαδικασίες διαχείρισης της ομάδας και του scouting. Όσον αφορά το μέλλον, η SAP και η DFB εργάζονται ήδη για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εξέλιξη της επόμενης γενιάς Γερμανών παικτών. Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και Machine Learning στην ανάλυση αγώνων είναι βασικές προτεραιότητες για τη SAP και την DFB. Για παράδειγμα, στο εγγύς μέλλον, οι αξιωματούχοι της ομάδας θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πιο εύκολα και γρήγορα περίπλοκες και συμπεριφορές και τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων.