Oι αναλυτές της IDC δημοσίευσαν έναν οδηγό, ο οποίος δίνει μια εικόνα για τις επενδύσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στις τεχνολογίες blockchain, οι οποίες θα σημειώσουν μια εκρηκτική ανάπτυξη.

Αυτή η ανάπτυξη αντανακλά, όπως είναι φυσικό, και στα έσοδα της αγοράς: φέτος θα επενδυθούν παγκοσμίως 1,5 δισ. δολάρια στις τεχνολογίες blockchain, ένα ποσό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 2017. Οι, δε, προοπτικές για το μέλλον είναι ιδιαίτερα ευοίωνες: για το 2022 οι ερευνητές της IDC εκτιμούν ότι οι δαπάνες σε αυτήν την αγορά θα αγγίξουν τα 11,7 δισ. δολάρια. Το 36% των δαπανών θα γίνουν στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Δυτική Ευρώπη και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Επιπλέον, οι περισσότερες επενδύσεις, όπως άλλωστε θα περίμενε κανείς, θα γίνουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος θα απορροφήσει σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών δαπανών το 2018 (με 552 εκατ. δολάρια). Ακολουθεί ο τομέας των πωλήσεων και της παροχής υπηρεσιών με 379 εκατ. δολάρια, και στη συνέχεια ο τομέας της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής (με 334 εκατ. δολάρια). Από τεχνολογικής απόψεως, οι υπηρεσίες (ΙΤ και Business) θα απορροφήσουν σχεδόν το 70% όλων των επενδύσεων στην αγορά blockchain το χρονικό διάστημα 2018-2022, ενώ θα ακολουθήσουν οι επενδύσεις σε λογισμικό για πλατφόρμες blockchain, μια κατηγορία που μαζί με το λογισμικό security θα γνωρίσει την ταχύτερη ανάπτυξη.