Ο αριθμός των Chromebook που πωλήθηκαν από τους μεγαλύτερους διανομείς της Δυτικής Ευρώπης αυξήθηκε κατά 19% σε ετήσια βάση στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018, σε συνέχεια της αύξησης των πωλήσεων κατά το τελευταίο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Context.

Η ανάπτυξη προήλθε από το ανανεωμένο ενδιαφέρον της Google για τα Chromebook σε ολόκληρη την Ευρώπη, την αύξηση προσφορών των προμηθευτών και την εποχικότητα της ζήτησης στην εκπαίδευση, η οποία παραδοσιακά κορυφώνεται το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα Chromebook αντιπροσώπευαν το 8% του συνόλου των πωλήσεων φορητών υπολογιστών στις αρχές του 3ου τριμήνου του 2018 στη Δυτική Ευρώπη, έναντι 7% πριν από ένα χρόνο, αλλά το μερίδιό τους ήταν υψηλότερο στις βασικές αγορές της κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας.

Οι πωλήσεις Chromebook (σε επίπεδο αριθμού συσκευών) από τους διανομείς στα επιχειρηματικά κανάλια, οι οποίες περιλαμβάνουν τις πωλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, αυξήθηκαν κατά 12% κατά την αρχή της σχολικής χρονιάς. Η HP ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής σε αυτό το τμήμα, ακολουθούμενη από τις Acer, Lenovo, Asus και Dell. Οι πωλήσεις Chromebook στην καταναλωτική αγορά αυξήθηκαν κατά 77%, αν και από μια σημαντικά μικρότερη βάση.

Η Acer ήταν μακράν ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτήν την αγορά, ακολουθούμενη από τις HP, Lenovo, Asus και Dell. Μετά την επένδυση της Google στο τμήμα Chromebook σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και την αυξημένη εστίαση των προμηθευτών, τα Chromebook αναμένεται να αποτελέσουν παράγοντα ανάπτυξης για την περίοδο του 3ου τριμήνου, καθώς και για την περίοδο των Χριστουγέννων.