Με θέα την Ακρόπολη και τον αθηναϊκό ήλιο να σε καλεί να ξεφύγεις από τις επαγγελματικές σκέψεις, η δουλειά του Μιχάλη Κασιμιώτη, Managing Director Ελλάδος & Κύπρου της HPE (ανέλαβε προ τετραμήνου τα καθήκοντά του), να παρουσιάσει τη νέα στρατηγική της HPE ήταν μάλλον δύσκολη.

Όμως αυτά που ακούστηκαν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και ουσιώδη, ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν το βλέμμα των παρισταμένων από τον Ιερό Βράχο. Η νέα λοιπόν στρατηγική της HPE έχει την κωδική ονομασία PointNext και θέτει ως στόχο το πέρασμα από τον όγκο στην αξία – «from volume to value», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας επανασχεδιάζεται και στηρίζεται σε τρείς πυλώνες. Ο πρώτος από αυτούς είναι το Hybrid IT, στην ουσία το data center σε όλες τις εκφάνσεις του που υπάρχουν σήμερα, από τα παραδοσιακά κέντρα μέχρι τις εξελιγμένες μορφές του cloud. Ο δεύτερος είναι αυτός που ονομάζεται Intelligent Edge και εκφράζει το άλλο άκρο του δικτύου, το σημείο παραγωγής των data και των smart devices. Τρίτος πυλώνας και τελευταίος αλλά ιδιαίτερα σημαντικός τα services.

Οι υπηρεσίες που ενοποιούν τα πάντα κάτω από την ομπρέλα των τεχνολογιών που προσφέρει η εταιρεία στη διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με νέες εξαγορές και ανάπτυξη τεχνολογιών που έχουν σχέση με IoT, machine learning και AI, έχουν ως αποτέλεσμα η HPE να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο λύσεων για κάθε τύπο επιχειρήσεων. Η ελληνική ομάδα της HPE μπαίνει στη νέα λογική και στρατηγική με μεγάλη δύναμη και φιλοδοξεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, μένοντας κοντά στους πελάτες της και προσφέροντας τους υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα υλικού και λογισμικού. Απώτερος στόχος είναι ο διπλασιασμός των εσόδων μέσα στα επόμενα χρόνια, όπως ειπώθηκε στη συνάντηση.