Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε., το όνομα του Skype είναι παρόμοιο με αυτό του βρετανικού καναλιού Sky, κάτι που μπορεί να μπερδέψει τους καταναλωτές.

Η απόφαση αυτή αποτρέπει την Microsoft να κατοχυρώσει εμπορικά το σήμα του Skype και το λογότυπό του, επομένως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση. Το Skype είχε αρχικά ζητήσει από το Γραφείο Εναρμονίσεως στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (εμπορικά σήματα, σχέδια και υποδείγματα) την καταχώριση του εικονιστικού και λεκτικού σημείου Skype ως κοινοτικού σήματος, ωστόσο το 2005 και 2006 η British Sky Broadcasting Group, με τη νέα επωνυμία Sky και Sky IP International, άσκησε ανακοπή επικαλούμενη κίνδυνο συγχύσεως με το δικό της κοινοτικό λεκτικό σήμα SKY, την οποία το ΓΕΕΑ δέχθηκε, ενώ η Skype ζήτησε την ακύρωση των αποφάσεων αυτών ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε.

Με τις τελευταίες αποφάσεις του, το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή της Skype και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κίνδυνος συγχύσεως μεταξύ του εικονιστικού και λεκτικού σημείου SKYPE και του λεκτικού σήματος SKY. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη δικαστική διαμάχη μεταξύ Skype και Sky, καθώς το 2013 βρετανικό δικαστήριο ανάγκασε την Microsoft να μετονομάσει την υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud SkyDrive σε OneDrive, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι οι ονομασίες ήταν παρόμοιες.