Η SAP διαθέτει το λογισμικό SAP ΗΑΝΑ Vora, που συνιστά την απόλυτη καινοτομία στον τομέα του in-memory computing (που λειτουργεί βάσει του λογισμικού ανοιχτού κώδικα Hadoop), ενώ παράλληλα ενισχύει την cloud πλατφόρμας SAP HANA με νέες δυνατότητες.

Το SAP HANA Vora είναι ένα νέο in-memory query engine, το οποίο αξιοποιεί και επεκτείνει το Apache Spark πλαίσιο λειτουργίας (execution framework), ώστε να παρέχει εμπλουτισμένα και διαδραστικά Analytics σε Hadoop. Το λογισμικό SAP HANA Vora δρα καταλυτικά, ώστε να μετουσιωθεί η καινοτομία του in-memory computing της SAP σε κατανεμημένα δεδομένα, ενώ παρέχει τη δυνατότητα OLAP – δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να κατανοήσουν τα δεδομένων μέσα και γύρω από το οικοσύστημα Hadoop.

Το SAP HANA Vora θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η cloud-based έκδοση θα είναι επίσης διαθέσιμη την ίδια χρονική περίοδο. Τέλος, η SAP σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω τη δυνατότητα της πλατφόρμας SAP HANA Cloud που περιλαμβάνουν την ενισχυμένη ψηφιακή συνδεσιμότητα, την ενισχυμένη συνεργασία, την αυξημένη ασφάλεια στο χώρο του mobile, τις ετοιμοπαράδοτες εφαρμογές, τις Επιχειρησιακές Υπηρεσίες, την λύση SAP hybris® as a Service σε πλατφόρμα SAP HANA Cloud (public beta) και την λύση υπολογισμού φόρων SAP tax calculation service (δοκιμαστικά προσωρινά).