Μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή είχε η εκδήλωση Oracle Day 2014, η οποία έλαβε χώρα στις 6 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Αθήνα.

Με κεντρικό σλόγκαν το Digital Disruption, η φετινή Oracle Day είχε ως στόχο να επισημάνει την ανάγκη μετασχηματισμού των σύγχρονων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να πετύχουν και να αναπτυχθούν. Η εκδήλωση είχε έναν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς η Oracle Hellas κλείνει φέτος τα 25 χρόνια παρουσίας της στην εγχώρια αγορά. Στη φετινή Oracle Day σημειώθηκε ρεκόρ προεγγραφών, καθώς είχαν κάνει pro-registration πάνω από 900 στελέχη του ΙΤ. Ένα ακόμα ενδιαφέρον συμπέρασμα που προέκυψε από την εκδήλωση είναι ότι το cloud πλέον αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, με την Oracle να επενδύει σημαντικά σε αυτό (άλλωστε το cloud αποτέλεσε το κεντρικό θέμα για τις περισσότερες παρουσιάσεις των ομιλητών).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες του Αντώνη Μονοκρούσου, Country Leader της Oracle Hellas και του Βασίλη Δημόπουλου, VP Engineered Systems, Oracle ECEMEA, ενώ συνεχίστηκε με ενδιαφέροντα case studies από σημαντικά διευθυντικά στελέχη μεγάλων οργανισμών και εταιρειών στη χώρα μας. Μετά το μεσημέρι ακολούθησαν οι πιο hardcore παρουσιάσεις, όπου οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν περισσότερο στις τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα νέα προϊόντα της Oracle.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποτελεί ένα συγκερασμό παρουσιάσεων από στελέχη και επιδείξεων λειτουργίας και τεχνολογικών διαδικασιών, με στόχο να δουν οι συμμετέχοντες τους τρόπους με τους οποίους η σύγκλιση του cloud, των Big Data και των τεχνολογιών για φορητές συσκευές μπορεί να μεταμορφώσει το IT σε μια μηχανή που προωθεί την επιχειρηματική καινοτομία. Κάτι που πιστεύουμε ότι οι διοργανωτές πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό.

Στο πλαίσιο της Oracle Day 2014 έγινε και μια αποκλειστική παρουσίαση (σε Έλληνες CIOs και εκπροσώπους του Τύπου) από τον Αντώνη Μονοκρούσο. της έρευνας που έκανε η IDC για λογαριασμό της Oracle και της Intel με θέμα “Driving Business Growth and Innovation: The Next Step for CIOs in Central and Eastern Europe”. Επιπλέον, ο Βασίλης Δημόπουλος, keynote ομιλητής της εκδήλωσης, μίλησε για τη γενικότερη στρατηγική της εταιρείας όπως αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα και στο Oracle OpenWorld στο Σαν Φρανσίσκο. H Oracle Day 2014 διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).