Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο του Hellenic CIO Forum, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα «Driving Digital Business».

Στο ετήσιο συνέδριο του Hellenic CIO Forum, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΕΕΔΕ, η κοινότητα Πληροφορικής της Ελλάδας συζητάει τις τεχνολογικές τάσεις και προκλήσεις του μέλλοντος. Στο συνέδριο προσκεκλημένοι ήταν για πρώτη φορά Chief Marketing Officers, όπου μαζί τους έγινε συζήτηση για το digital state των εταιρειών και για τη νέα ψηφιακή εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις, από την ανάγκη προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου.

Χαιρετισμούς στους συνέδρους απηύθυναν ο Νίκος Χριστοδούλου, Group CIO της Εθνικής Τράπεζας και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ και ο Ξενοφών Λιαπάκης, Group CIO της Interamerican και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Hellenic CIO Forum. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου, οι Freddy Van den Wyngaert, VP, Global CIO της Agfa Gevaert και Πρόεδρος του European CIO Association, καθώς και ο Christian Villumsen, Director, New Programmes, Global Technology and Operations της Saxo Bank, οι οποίοι μετέφεραν στους παραβρισκόμενους τη γνώση και την εμπειρία τους από τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών τους.

Ψηφιακός μετασχηματισμός
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις έγιναν στα δύο πάνελ που ακολούθησαν τους χαιρετισμούς. To πάνελ των vendors με τίτλο “Digital Enterprise: Challenging the Business” συντόνισε ο Νικόλας Δεσποτίδης (Senior Manager, Advisory Services, EY) και το πάνελ των CIOs/CMOs με τίτλο “Bridging Marketing & IT” συντόνισε ο Λάμπρος Τσόλκας (Αντιπρόεδρος της Accenture). «Η τεχνολογία είναι εδώ και διατίθεται σε όποιον τη θέλει», ήταν το κεντρικό μήνυμα και των δύο πάνελ. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να αλλάξει το DNΑ τόσο των εταιρειών όσο και των στελεχών τους.

Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουν την αλλαγή που συντελείται γύρω τους, όσο πιο σύντομα αντιληφθούν τα νέα δεδομένα της αγοράς, τόσο ταχύτερα θα αποκομίσουν τα επιδιωκόμενα οφέλη, τόσο αποτελεσματικότερα θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους και του παγκόσμιου αγοραστικού κοινού. Σε ένα τοπίο γεμάτο προκλήσεις, οι συμμαχίες και οι συνεργασίες, η εκμετάλλευση της τεχνολογίας και της Πληροφορικής μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης.

Οι λύσεις είναι πολλές, αλλά ο δρόμος ένας: ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων. Η ολοκλήρωση του 4ου CIO Forum έδωσε στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να δουν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της ψηφιακής εποχής, καταγράφοντας τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να γίνει πραγματικότητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων.