Η IBM ανακοίνωσε ότι, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα επενδύσει 3 δις. δολ. για ένα νέο unit Internet of Things για την παροχή συστημάτων και υπηρεσιών IoT σε επιχειρήσεις.

Οι νέες υπηρεσίες θα βασίζονται στο cloud και θα παρέχουν στις εταιρείες τρόπους για να χρησιμοποιήσουν τις νέες και πολλαπλές πηγές δεδομένων όπως αισθητήρες κτιρίων, smartphones και οικιακές συσκευές, για να ενισχύσουν τα προϊόντα τους. Η πρώτη της μεγάλη συνεργασία είναι αυτή με την εταιρεία Weather, η οποία θα μεταφέρει τις υπηρεσίες δεδομένων καιρού στο cloud της IBM, ώστε οι πελάτες της να χρησιμοποιούν τα δεδομένα παράλληλα με τα εργαλεία analytics της IBM.

Ο Γενικός Διευθυντής της IBM, Chris O’Connor, θα ηγηθεί του νέου project, το οποίο αρχικά θα «πλησιάσει» επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, των logistics, της ασφάλειας, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, των μετακινήσεων και της λιανικής. Παράλληλα, η εταιρεία θα δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία cloud, το IBM IoT Cloud Open Platform, που θα παρέχει στις επιχειρήσεις τρόπους να χτίσουν τα δικά τους data-driven συστήματα, ενώ αργότερα θα αναπτυχθούν και ειδικά πακέτα υπηρεσιών για συγκεκριμένους κλάδους.

Τέλος, η IBM θα παρέχει ένα προσαρμοσμένο κομμάτι της πλατφόρμας υπηρεσιών Bluemix, με την ονομασία Bluemix IoT Zone, για τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από συσκευές και αισθητήρες IoT.