Νέα έρευνα της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκά από την Ipsos MORI μεταξύ 5.770 υπαλλήλων μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (ΜΜΕ), αποκάλυψε ένα σημαντικό ψηφιακό χάσμα μεταξύ αυτών στην Ελλάδα.

Η έρευνα δείχνει ότι το 36% των εργαζομένων δηλώνουν πιο σίγουροι για τις πιθανότητες να περιμένουν βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, ενώ το 32% δηλώνουν αισιόδοξοι απέναντι στην προοπτική λανσαρίσματος νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως και στις πιθανότητες (39%) η εταιρεία να προχωρήσει σε νέες αγορές ή τομείς της αγοράς.

Το 62% βλέπουν το σύγχρονο ΙΤ ως κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία της επιχείρησής τους, ενώ το 45% πιστεύουν ότι επιχείρηση τους θα ήταν πιο ανταγωνιστική, εάν αυτό αξιοποιηθεί. Επίσης, οι τεχνολογικά καταρτισμένες μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τα ετήσια έσοδα τους κατά 15% πιο γρήγορα και δημιούργησαν θέσεις εργασίας σχεδόν δύο φορές ταχύτερα σε σύγκριση με εκείνες με χαμηλότερα επίπεδα υιοθέτησης της τεχνολογίας. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της on-the-go δυνατότητας εργασίας, με το 66% να δηλώνουν ότι η κινητή τεχνολογία γίνεται όλο και πιο σημαντική όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους.