Η Ammitec - Association of Maritime Managers in Information Technology and Communications – διοργάνωσε την ετήσια κοπή πίτας στο Πισίνα Καφέ στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, με την παρουσία στελεχών IT και Επικοινωνιών του τομέα της ναυτιλίας, Διευθυντών Πληροφορικής ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και πολλών ακόμη εργαζομένων της Διεύθυνσης Πληροφορικής που τίμησαν την Ammitec με την παρουσία τους.

Πριν την κοπή της πίτας ανακοινώθηκε από την απερχόμενη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ammitec, Κατερίνα Ραπτάκη, η σύσταση του νέου Δ.Σ. που εκλέχθηκε τον Νοέμβριο του 2013 και που αποτελείται από τους:

  • Δημήτρη Μακρή, Πρόεδρο
  • Αχιλλέα Χούρσογλου, Αντιπρόεδρο
  • Τάσο Μακρή, Ταμία
  • Κατερίνα Ραπτάκη, Μέλος
  • Θεοφανώ Σομαρίπα, Μέλος
  • Οδέττη Νεστορίτου, Μέλος και
  • John Korbos, Μέλος.

Την κοπή της πίτας ακολούθησε η καθιερωμένη κλήρωση για τα δώρα των υποστηρικτών και χορηγών της βραδιάς, με πιο δημοφιλή, για μια ακόμη χρονιά, τα tablets, καθώς και άλλα δώρα, όπως πακέτα υπηρεσιών και υποστήριξης, βιβλία, ακόμη και τηλεοράσεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παλιούς και νέους φίλους και συνεργάτες, επιτρέποντας σε όλους να επεκτείνουν τον κύκλο γνωριμιών τους και να χτίσουν νέες επαγγελματικές σχέσεις. Ολοι οι παρευρισκόμενοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως αποδεικνύεται και από τις θερμές ευχαριστίες που δέχθηκαν τις επόμενες ημέρες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ammitec.

Από τη μεριά της, η Ammitec ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους υποστηρικτές Benefit Software, Cisco Systems, Computerize, ComSys, Danaos Management Consultants, Dell Greece, Digital Sima, Forthnet Nova, Fortune Technologies, Louloudis Electrical Applications, Navarino Telecom, Obrela Security Industries, Otesat-Maritel Satellite and Maritime Telecommunications, Privilege Card, Pronet SA, Seagull Greece, Setel Hellas, SpecTec Group, SRH Marine Electronics, Systecom, TNL Greece, Ulysses Systems, Unipath Systems, Unisystems, που στήριξαν οικονομικά την Ενωση και προσέφεραν τα δώρα της κλήρωσης.

Επίσης, ευχαρίστησαν τα περιοδικά Elnavi και netweek και την εταιρεία Web and Art Solutions. Τέλος, ευχαρίστησαν όλους όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την Ammitec με την παρουσία τους, βοηθώντας στην ενδυνάμωση των σχέσεων των μελών της και την προσέλκυση νέων μελών-επαγγλεματιών του IT από το χώρο της ναυτιλίας. Σε δήλωση που έκανε ο Αχιλλέας Χούρσογλου, αντιπρόεδρος της Ammitec, είπε τα εξής: «Οπως κάθε χρόνο -αλλά ειδικά φέτος με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και προσέλευση από κάθε άλλη φορά- την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στον όμορφο χώρο της «Πισίνας» στην Μαρίνα Ζέας, μαζευτήκαμε μια μεγάλη παρέα φίλων και συνεργατών και σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με κουβεντούλα, μουσική, μεζέδες, και πολλές κληρώσεις όμορφων δώρων, κόψαμε παραδοσιακά την πίττα μας. Συνάδελφοι από περισσότερες από 35 εταιρείες από τον χώρο μας, συνεργάτες από εταιρείες που μας παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες και εκπρόσωποι του ειδικού τύπου περάσαμε ένα όμορφο βράδυ και δώσαμε ραντεβού, για μια νέα εκδήλωση στα Ποσειδώνια, έστω και αν τότε δεν θα έχουμε την αγωνία ποιος βρήκε το φλουρί (η φετεινή «αγωνία» κράτησε σχεδόν τρία 24-ωρα!)».

Ο νέος πρόεδρος της Ammitec, Δημήτρης Μακρής, δήλωσε τα εξής: «Η φετινή κοπή πίτας της Ammitech ήταν κατά κοινή ομολογία η πιο επιτυχημένη από όλες μέχρι τώρα. Συγκέντρωσε περισσότερα μέλη αλλά και περισσότερους συνεργάτες προμηθευτές από άλλοτε. Επίσης, μοίρασε τα περισσότερα δώρα. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή, φιλική και σ’ αυτό δεν συνετέλεσε μόνο ο σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός, αλλά και η μεταξύ μας οικειότητα, που είναι πλέον το χαρακτηριστικό στοιχείο σε κάθε παρόμοια συγκέντρωση της Ammitec. Στην επιτυχία έπαιξε μεγάλο ρόλο η άψογη διοργάνωση της ΠΙΣΙΝA-BAR που μας φιλοξένησε σε ένα όμορφο και άνετο χώρο, όπου οι μεζέδες και τα ποτά ήταν για όλα τα γούστα. Η γιορτή μας συνέπεσε με την έναρξη λειτουργίας του νέου μας ιστοχώρου μας και του forum, που σίγουρα θα αποτελέσει το κυριότερο εργαλείο ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων μεταξύ των μελών μας».

Ποια είναι η Ammitec
Ο «Σύλλογος Στελεχών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ναυτιλιακών Εταιριών» ή αλλιώς «Association of Maritime Managers of Information Technology and Communications», εν συντομία Ammitec, ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια, το 2003. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός σύλλογος, ο οποίος αποτελείται από Διευθυντικά Στελέχη Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αρχικά του ελληνικού και αργότερα και του παγκόσμιου ναυτιλιακού τομέα. Σκοπός της Ammitec είναι:

  • Η προώθηση της ορθής και αποδοτικότερης χρήσης σύγχρονων προϊόντων και τεχνολογιών Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και των σχετικών βέλτιστων πρακτικών, στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα.
  • Η αναβάθμιση του ρόλου του Διευθυντή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις ναυτιλιακές εταιρείες.
  • Η βελτίωση του βαθμού εμπιστοσύνης της διοίκησης προς τις ICT διευθύνσεις και τα ICT τμήματα των ναυτιλιακών εταιριών, μέσω της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας και αξιοπιστίας των προσφερομένων ICT υποδομών και υπηρεσιών προς την εταιρεία.
  • Η αύξηση του επιπέδου τεχνολογικής ωριμότητας των ναυτιλιακών εταιρειών.
  • Η συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη των ναυτιλιακών εταιρειών, μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.

Τα μέλη του συλλόγου διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Full Members, αποτελούμενη από Διευθυντές Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που απασχολούνται σε πλοιοκτήτριες/διαχειρίστριες εταιρείες του παγκόσμιου ναυτιλιακού κλάδου ή του συναφούς δημοσίου τομέα (Υπουργείο Ναυτιλίας, ΟΛΠ, Λιμενικό) και καθηγητές ΑΕΙ των τομέων Πληροφορικής, Ναυτιλίας, Ναυπηγικής, Ηλεκτρολογίας κλπ.
  • Associate ICT Members, αποτελούμενη από μέλη Διευθύνσεων Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που απασχολούνται σε πλοιοκτήτριες/διαχειρίστριες εταιρείες του παγκόσμιου ναυτιλιακού κλάδου.
  • Associate Members, αποτελούμενη από όλους όσους συμφωνούν και ενδιαφέρονται να συμβάλουν στους στόχους και το όραμα της Ammitec.

Η προώθηση του σκοπού της Ammitec επιτυγχάνεται κυρίως μέσω:

  • Της οργάνωσης ομάδων εργασίας και μόνιμων ομάδων εργασίας για τη μελέτη συγκεκριμένων θεμάτων και τομέων δραστηριοτήτων.
  • Της ανταλλαγής απόψεων σε θέματα τεχνολογίας και ποιότητας υπηρεσιών, μέσω του forum του συλλόγου ή μέσω κλειστών συνεδριάσεων των μελών του.
  • Της προώθησης της συνεχούς επιμόρφωσης των μελών του συλλόγου με οργάνωση σεμιναρίων.
  • Της συμμετοχής σε εκθέσεις/συνέδρια παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως τα Ποσειδώνια και το Digital Ship.
  • Συνεργειών με καταξιωμένες εταιρείες του χώρου, με απώτερο σκοπό την προώθηση και εφαρμογή βιώσιμων καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων.
  • Της συμμετοχής των μελών μας σε άτυπες συναντήσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.