Με την ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη ολοκληρώθηκε το “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event”, που διοργάνωσε στις 6 Μαΐου ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Μηταράκης, χαρακτήρισε τις ψηφιακές τεχνολογίες ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της «Συμμαχίας για την Ψηφιακή Οικονομία» μια ευκαιρία, ώστε η Ελλάδα να συνασπίσει τις δυνάμεις της, κάτω από μία ενιαία «ομπρέλα», ως ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την τοποθέτηση της χώρας στο διεθνή τεχνολογικό χάρτη.

Στο επίσημο δείπνο, το οποίο σηματοδότησε και το κλείσιμο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, ανέλυσε τη στρατηγική του ΣΕΠΕ, η οποία εδράζεται στην τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιρειών του ευρύτερου κλάδου της τεχνολογίας, με στόχο την οικοδόμηση μιας Ευρωπαικής Silicon Valley. Όπως τόνισε, «η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μια ιστορική καμπή. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα είναι μεγαλύτερη και πιο σημαντική από ποτέ. Η επένδυση στις ΤΠΕ θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης».