Με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε σήμερα το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο ΣΕΠΕ παρουσίασε στον Υπουργό τις θέσεις του Συνδέσμου που μπορούν να αποτελέσουν το δρόμο για την Ψηφιακή Ελλάδα, αλλά και τις άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως η ανάδειξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως στρατηγική επιλογή για τη χώρα αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και για τους άξονες της Εθνικής Στρατηγικής του Συνδέσμου για τις ΤΠΕ, οι οποίες συνοψίζονται στην υλοποίηση δράσεων που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, στη δημιουργία νέων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων ΤΠΕ, στη σύνδεση Έρευνας – Παραγωγής και στη δημιουργία και υποστήριξη Τεχνολογικών Πάρκων.

Τέλος, ο Υπουργός σημείωσε ότι έχει προωθήσει, ως έργο προτεραιότητας, τον εκσυγχρονισμό των σχολείων με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής για το Ψηφιακό Σχολείο. Ένα οριζόντιο έργο με προϋπολογισμό 174.441.430 ευρώ, για την ολοκλήρωση του οποίου το Υπουργείο πιέζει έως την ολοκλήρωση της προγραμματικής περιόδου.