Την τεχνολογία του LiFi φέρνει στην Ελλάδα η εταιρεία Signify. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΝΑ Ευρώπης και από τις πρώτες παγκοσμίως όπου η εταιρεία λανσάρει τη νέα αυτή τεχνολογία. Το LiFi (συντομογραφία του «light fidelity»), εκμεταλλευόμενο το φως για τη μετάδοση δεδομένων, πετυχαίνει γρήγορη, αμφίδρομη και ασφαλή επικοινωνία ειδικά εκεί που η ασύρματη επικοινωνία ραδιοσυχνοτήτων δεν επιτρέπεται ή δεν είναι η καλύτερη λύση. Το LiFi έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει δεδομένα μέσω του φάσματος ορατού φωτός, αλλά και του υπεριώδους και υπέρυθρου φάσματος.

H πρώτη εγκατάσταση
Για την αξιοποίηση και εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, η Signify εμπιστεύτηκε τη STIRIXIS Group, η οποία εκπόνησε την πρώτη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων LiFi. Η STIRIXIS Group πρότεινε για την πρώτη εγκατάσταση συστήματος LiFi στην Ελλάδα το κτίριο της εκτυπωτικής εταιρείας Pressious Αρβανιτίδης.

Το LiFi έρχεται να δώσει συνέχεια σε μία σειρά πρωτοποριακών καινοτόμων προϊόντων στον κλάδο του φωτισμού – από την κατασκευή του πρώτου λαμπτήρα LED αντικατάστασης 60W, μέχρι τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεδεμένου φωτισμού LED, ηλιακών αυτόνομων φωτιστικών και 3D Printing.