Την πρώτη της μεγάλη συμφωνία στο εξωτερικό πέτυχε η ΤEKMON, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για εταιρείες που απασχολούν εργαζομένους εκτός γραφείων. Η TEKMON, με έδρα τα Ιωάννινα, προχώρησε σε συνεργασία με τον οργανισμό TfL (Transport for London), τον φορέα που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και τον συντονισμό των δημόσιων μεταφορών στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τον περασμένο Αύγουστο οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου που εκτελούν εργασίες συντήρησης, χρησιμοποιούν το λογισμικό της TEKKON, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια. «Πριν τον κορονοϊό, οι εργαζόμενοι μέσα στο τούνελ, για να ξεκινήσουν να δουλεύουν, έπρεπε να περάσουν από κάποιες διαδικασίες ενημέρωσης για το τι θα πρέπει να κάνουν, καθώς επίσης και για να ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας. Η ενημέρωση γινόταν σε αίθουσες, όπου συγκεντρώνονταν 200-300 άτομα. Αυτό λόγω του κορονοϊού και για να την αποφυγή συνωστισμού σταμάτησε και έτσι αναζητήθηκε άλλη λύση», εξηγεί στο NetFAX ο Παναγιώτης Μήτσιος, συνιδρυτής της TEKMONH εταιρεία κατέθεσε την πρόταση της για την εφαρμογή Remote Briefing και κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή «Οι εργαζόμενοι, μία με τρεις ώρες πριν από την έναρξη της βάρδιάς τους, ανοίγουν το mobile app της TEKMON και παρακολουθούν τις ενημερώσεις απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα. Η ενημέρωση διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες, και PDF. Στο τέλος, υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο αν απαντήσουν με επιτυχία, τότε τους παρέχεται ένας μοναδικός κωδικός που χρησιμοποιείται για την είσοδο τους στον χώρο», σημειώνει ο Παναγιώτης Μήτσιος.

Τα σχέδια για επέκταση στο εξωτερικό Η εφαρμογή αναπτύχθηκε πριν από δύο χρόνια και εκτός από την Ελλάδα, έχει εγκατασταθεί και σε βιομηχανίες της Ιταλίας, ενώ κυοφορείται και συνεργασία στη Γερμανία. Στο «κάδρο» της εταιρείας βρίσκεται η επέκταση στο εξωτερικό- κυρίως το ενδιαφέρον στρέφεται στην ευρωπαϊκή αγορά-  ενώ εξετάζει και περιπτώσεις σε Ασία και Αμερική, όπου υπάρχει πεδίο ανάπτυξης. Το εγχώριο πελατολόγιο της  TEKMON περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τη Lamda Developments και περισσότερες από 30 εταιρείες.

ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ