Η Lenovo κατέγραψε ρεκόρ εσόδων και κερδών το γ΄ τρίμηνο του 2020, χάρη στην ισχυρή ζήτηση που προκαλεί η τηλεργασία, καθώς οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας συνεχίζονται. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκε κατά 22%, διαμορφωμένος στα 17,25 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άλμα και διαμορφώθηκαν στα 395 εκατ. δολάρια στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 293,7 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με την Gartner, οι αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 10,7% στο τρίμηνο του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η Lenovo διατήρησε τα ηνία στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με μερίδιο αγοράς 27,1%, ενώ ακολουθούν η HP με 19,8% και η Dell Technologies με 16,6%. Νέα επιχειρηματική μονάδα Να σημειωθεί ότι η Lenovo ανακοίνωσε τη νέα οργανωτική της δομή της. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου 2021, η Lenovo θα συγκεντρώσει ομάδες από όλη την εταιρεία για τη δημιουργία της νέας επιχειρηματικής μονάδας Solutions & Services Group (SSG).

Η SSG θα προωθήσει περαιτέρω τον μετασχηματισμό της εταιρείας, παρέχοντας υπηρεσίες σε smart verticalsattached servicesmanaged services, αλλά και «as a service offerings», συμπεριλαμβανομένων των DaaS και Truscale. Με τη νέα οργανωτική δομή της, η Lenovo θα διαρθρωθεί σε τρεις κύριες επιχειρηματικές μονάδες που θα ακολουθούν πιστά τη στρατηγική 3S της εταιρείας : Smart IoTSmart Infrastructure και Smart Verticals.