H όλο και περισσότερο στενή σχέση των τεχνολογιών ICT με τον ναυτιλιακό κλάδο -ακριβέστερα, η επανάσταση που έχει φέρει η τεχνολογία στην εν λόγω βιομηχανία- αναλύθηκε στο 6ο Συνέδριο ShipIT που διοργανώθηκε από το περιοδικό netweek της Boussias Communications και την A.M.M.I.T.E.C.

H όλο και περισσότερο στενή σχέση των τεχνολογιών ICT με τον ναυτιλιακό κλάδο -ακριβέστερα, η επανάσταση που έχει φέρει η τεχνολογία στην εν λόγω βιομηχανία- αναλύθηκε στο 6ο Συνέδριο ShipIT που διοργανώθηκε από το περιοδικό netweek της Boussias Communications και την A.M.M.I.T.E.C.

Οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών αναδιαμορφώνουν εκ βάθρων την ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως και, για το λόγο αυτό, δικαίως έχουν καταστεί σημαντική προτεραιότητα για τους πλοιοκτήτες και, κατ’ επέκταση, για τις ναυτιλιακές εταιρείες και τη λειτουργία τους. Ως προϊόν της σχέσης αυτής, πάγιες δραστηριότητες έχουν αλλάξει μορφή, έχουν εξελιχθεί και παράλληλα, πολλές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες έχουν προκύψει, όπως δείχνουν τα λαμπρά παραδείγματα των πρωτοπόρων. Το 6o Συνέδριο ShipIT διεξήχθη, όπως έχει καθιερωθεί, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, για πρώτη φορά σε πλήρως ψηφιακή μορφή, με συντονιστή τον επιστημονικό συνεργάτη της Boussias Communications, Κωνσταντίνο Μάντζιο.

Η πανδημία έχει θέσει επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τις ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες -τώρα ακόμα- καλούνται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν οι επενδύσεις τους, αλλά και πώς θα τροποποιήσουν τις λειτουργίες τους, ως μέρος των διαδικασιών προσαρμογής στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η COVID-19.

Σε κάθε περίπτωση, η Ψηφιοποίηση της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας είναι ταυτόχρονα δεδομένο και ζητούμενο, καθώς οδηγεί σε μια σειρά από επιθυμητά αποτελέσματα, τα οποια συνοψίζονται στη μείωση κόστους, στη λειτουργική αποτελεσματικότητα, στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, στη διαχείριση του περιβαντολογικού αποτυπώματος και στην επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και την πρώτη τοποθέτηση από τον Στέλιο Σαμπάνη, President AMMITEC & Head of ICT, GasLog. «Στην αρχή του 2020, η AMMITEC είχε θέσει στόχο τη διαρκή ενημέρωση για την ανάγκη ενσωμάτωσης συστημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε Safety Management System, κάθε εταιρείας, όπως και την εστίαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στα οφέλη του, όμως η πανδημία οδήγησε σε αλλαγή προτεραιοτήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της AMMITEC. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις όμως, η πανδημία επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και ανέδειξε την ετοιμότητα των ναυτιλιακών εταιρειών να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις. Η AMMITEC κατά το χρόνο διεξαγωγής του Συνεδρίου ήταν στην πορεία 2ης έκδοσης των Cyber Security Guidelines με απώτερο στόχο να γίνει σημείο αναφοράς για τον κλάδο.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε στους συμμετέχοντες του 6th ShipIT Conference ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης. Ο Υπουργός ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στο Συνέδριο, καθώς σε αυτό συζητούνται «καίρια ζητήματα μιας νέας, σύγχρονης, ψηφιακής ναυτιλιακής βιομηχανίας», τόνισε. «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι ένα σύνθετο ζήτημα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του προσανατολισμού της Κυβέρνησης», είπε ο κύριος Πλακιωτάκης αναφερόμενος στη συνέχεια στις δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη από το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το έργο της πλήρους ψηφιοποίησης των λιμεναρχείων της χώρας, μέσω του e-limenarxeio, της ψηφιοποίηση των νηολογίων, αλλά και το εμβληματικό έργο για το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τη ναυτιλία. Επίσης, η εκπαίδευση των ναυτικών, οι οποίοι ήδη καλούνται να εργαστούν σε ένα ψηφιακό πλοίο, είναι ένα θέμα με το οποίο ήδη ασχολείται το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά «δια βίου μάθησης».

Διαχείριση ρίσκου onboard και offboard
Στο πρώτο session του Συνεδρίου τέθηκαν στο επίκεντρο οι ψηφιακοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος και οι τρόποι που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ο Ισίδωρος Μονογιούδης, Director of Security, Digital Shadows, Hellenic American University ήταν ο πρώτος από τους ομιλητές που τοποθετήθηκε επί του κρίσιμου αυτού θέματος κάνοντας αρχικά λόγο για τη διττή φύσης του ψηφιακού περιβάλλοντος στη ναυτιλία. «Οι κλάδοι είναι δύο, ο ένας αφορά την παραδοσιακή ΙΤ τεχνολογία, η οποία υπάρχει οπουδήποτε υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής και ο άλλος αφορά το Operational Technology, που σχετίζεται με τη λειτουργία του πλοίου». Στη συνέχεια, ο κύριος Μονογιούδης έδωσε έμφαση στις προκλησεις στο ΟΤ, όπως το real-time και η μικρή έως μηδενική ανοχή σε σφάλματα, ενώ τα συστήματα που περιλαμβάνει είναι πολλά και συνεχώς αυξανόμενα. Το μέλλον είναι τα Maritime Autonomous Systems, στα οποία περιλαμβάνονται όλα τα λειτουργικα υποσυστήματα. «Το security Incident στη ναυτιλία δεν αφορά μόνο επίθεση από κυβερνοαπειλή, αλλά και αστοχία», κάτι που κάνει το situation awareness πολύ σημαντικό, διευκρίνισε ο κύριος Μονογιούδης.

Ο Αντώνης Παράβαλος, Network and Security Unit Manager, Performance Technologies S.A., πρότεινε τη δημιουργία ενός Security Operation Center, ως κομβική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες για να προστατευτούν από τις ποικίλες κυβερνοαπειλές που εν δυνάμει υπάρχουν. Από τις τους τρεις πυλώνες της ασφάλειας, η διαθεσιμότητα είναι η κυριότερη και εξασφαλίζεται με την ίδρυση του SOC από μια εταιρεία. Στη συνέχεια ο κύριος Παράβαλος πρότεινε την υιοθέτηση Network Operation Center και Security Operation Center as- a-Service από την Performance, καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί προηγμένες μεθόδους με χρήση Data Analytics και AI για την πρόβλεψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών. Σε αυτό, ρόλο καίριας σημασίας παίζει η συνεργασία της Performance με τα FortiGuard Labs της Fortinet.

Η Census S.A προσφέρει υπηρεσίες Information Security, με παγκόσμια παρουσία, σε πολλαπλές αγορές -από τη ναυτιλία έως το marketing. H Χαρά Βασιλειάδου, Commercial Director στη Census S.A, ανέλυσε το threat landscape στον τομέα της ναυτιλίας, το οποίο περιλαμβάνει τo physical security, το κλασικό Cyber Security, αλλά και παραμέτρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κυβερνοεγκληματίες, όπως το social engineering. H κυρία Βασιλειάδου μίλησε για την ανάγκη να ξεπεραστούν οι περιστασιακές λύσεις και η νοοτροπία «να τρέχει κάποιος πίσω από τα γεγονότα». Αντ’ αυτού, πρότεινε το συντονισμό ανθρώπινων πόρων και τεχνολογιών, σε συνδυασμό με άριστη και εποπτική εικόνα των διαδικασιών, με καθορισμένο ρόλο σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των vendors, την οποία θεωρεί υψηλής σημασίας.

O Γιάννης Παυλίδης, ICT& CS Solution Architect, Algosystems, στην ομιλία του με τίτλο «Cyber-ready to disembark?» εμφανίστηκε άριστος γνώστης των απαιτήσεων του Maritime και σε πλήρη ετοιμότητα για εναρμόνιση με τα Cyber Security Guidelines που θέτουν οργανισμοί όπως ο ΙΜΟ και ο TSMA. Η Algosystems έχει σχεδιάσει και ακολουθεί ένα δικό της framework εργασιών με βάση τις κατευθύνσεις που θέτουν οργανισμοί, όπως οι ανωτέρω, που ειδικεύονται στον κλάδο της ναυτιλίας. Μια καλοστημενη και καλοδουλένη εργασία στο security είναι το κλειδί για την επιτυχία, τομέας που η Algosystems μπορεί και εξυπηρετεί με το μοντέλο managed Security Services. H εταιρεία έχει αναπτύξει προϊόντα που εξυπηρετούν στοχευμένα τον κλάδο, όπως τα Vulnerability Management as-a-Service και το Cyber Security Awareness Training. Ειδική μνεία έκανε ο κύριος Παυλίδης στις ποικίλες μορφές του ΙοΤ που εισάγονται στην ναυτιλία, ενώ έδωσε την πληροφορία ότι η Algosystems απολαμβάνει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 20 εταιρειών του κλάδου.

Ο πρώτος διεθνής ομιλητής που πήρε το λόγο στο 6th ShipIT Conference ήταν ο Jakob Paaske Larsen, Head of Maritime Safety & Security BIMCO, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλαίσιο ΙΜΟ 2020. Η ομιλία του είχε τίτλο «IMO 2020 – striving towards a balanced approach». Ο Jakob Paaske Larsen αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κυβερνοεπίθεση, όπως και στην οδηγία ΙΜΟ MSC.428(98) που είναι σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2021 και προβλέπει ότι οι κυβερνοαπειλές πρέπει να είναι κατάλληλα διευθετημένες στα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και να περιλαμβάνονται στο Document of Compliance της εταιρείας. Αναφορά έγινε στις οδηγίες που έχει εκδώσει ο BIMCO για τα εμπορικά πλοία και οι οποίες περιλαμβάνουν το πλήρες φάσμα των ενεργειών που αφορούν το Cyber Security, απο τη διαχείριση και την πρόβλεψη έως την απάντηση και την ανάκτηση. Επίσης, εξήγησε στους συμμετέχοντες, πώς γίνεται η αξιολόγηση του επιπέδου κινδύνου με βάση την προτεινόμενη μεθοδολογία και ανέλυσε τα βήματα που προβλέπεται να ακολουθηθούν στην περίπτωση επίθεσης.

Εκ μέρους της Netbull, o Νικήτας Κλαδάκης, Information Security Director, Netbull περιέγραψε τους τρόπους με τους οποίους οι κυβερνοαπειλές μπορούν να καλυφθούν με ολιστικό τρόπο, με αναφορά σε συγκεκριμένες λύσεις και υπηρεσίες. Ο κύριος Κλαδάκης αναφέρθηκε στους διαφορετικούς τύπους απειλών που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και αναλύοντας το νέο είδος απειλών, τις επιθέσεις AI. Χαρακτήρισε τις επιθέσεις αυτές custom, καθώς τα συστήματα AI μπορούν να συνθέσουν μια από αυτές χρησιμοποιώντας διαφορετικά και ποικίλα resources. «Οι εταιρείες δεν ήταν έτοιμες να βγάλουν ένα σύνολο από χρήστες απομακρυσμένα», σχολίασε ο Information Security Director της Netbull, με αποτέλεσμα να δεχθούν μια σειρά από επιθέσεις οι οποίες εξελίχθηκαν σε εσωτερικές. Η Netbull προσφέρει το Information Security as-a-Service -το οποίο ταιριάζει, όπως τόνισε, στις εταιρείες του κλάδου-, στο οποίο χρησιμοποιείται ένα ειδικά ανεπτυγμένο «Threat Mode». Με χρήση AI του Watson της IBM, η Netbull μπορεί να μειώσει τον χρόνο αντίδρασης σε μια επίθεση από μερικές ώρες (χειροκίνητα), σε μερικά μόνο λεπτά.

O Russell Kempley, Chief Security Officer, CyberOwl μοιράστηκε στοιχεία έρευνας από τα οποία έγινε γνωστό ότι σχεδόν το 80% του management μιας εταιρείας εμπλέκεται με την κυβερνοασφάλεια, ενώ η λειτουργία υπό την πίεση μιας επίθεσης κάνει δύσκολη την εκπόνηση σχεδίου για επενδύσεις. Επίσης, η διστακτικότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στον τομέα δείχνει την έλλειψη στρατηγικής που μπορεί να υπάρχει σε μια επιχείρηση, τόνισε ο Kempley. O Chief Security Officer, CyberOwl πρότεινε τρόπους χρήσης δεδομένων για την υποστήριξη αποφάσεων από την τις εταιρείες του κλάδου, αλλά και την προτεραιοποίηση με βάση την εκτίμηση κινδύνου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η συμμόρφωση IMO 2021.

Maritime Cyber security
ΟΙ συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία για networking κατά τη διάρκεια διαλείμματος που μεσολάβησε, πριν το δεύτερο μέρος του πρώτου session του Συνεδρίου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην κυβερνοασφάλεια στη ναυτιλία, onboard και offboard. Το δεύτερο μέρος άνοιξε με την ομιλία της Ελίνας Σκουλή, LLM, Business Development Director / FD&D Claims Manager, American Club. Η κυρία Σκουλή αναφέρθηκε στο Cyber Security από την οπτική των P&I τονίζοντας ότι κοινός παράγοντας σε όλες τις περιπτώσεις είναι ο ανθρώπινος, καθώς είναι αυτός που εισάγει τα λάθη που οδηγούν στα συμβάντα.Από την τοποθέτησή της έγινε σαφής η αξία της εκπαίδευσης του προσωπικού, η οποία δεν είναι επαρκής σε πολλές περιπτώσεις. Ανάγκη υπάρχει για μια ολιστική προσέγγιση στο αντικείμενο, τόνισε η κυρία Σκουλή.

Ο Thomas Busk Jacobsen, Director Product Management – Maritime IT Solutions Marlink, επίσης αναφέρθηκε στη συμμόρφωσή IMO 2021. Η λύση της Maritime IT Solutions Marlink βασίζεται σε modules, η χρήση των οποίων επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη «ευθυγράμμιση» του επιπέδου ασφαλείας στο σύνολο του στόλου, μέσω οριζόντιου deployment σε όλα τα πλοία ενός security patch. Με αντίστοιχο τρόπο λαμβάνει χώρα το monitoring της επιτυχούς εφαρμογής των αλλαγών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επιδειξη επόπτευσης του συνόλου των υπολογιστών που βρίσκονται στα πλοία ενός στόλου μέσω ενός εργαλείου με τη μορφή ψηφιακού dashboard στον υπολογιστή του εποπτεύοντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποφυγή λαθών από τον ανθρωπο, τα app που μπορούν να εγκατασταθούν στους υπολογιστές παρέχονται μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος με ειδικά διαμορφωμένο και απλό στη χρήση UI.

Το πρώτο μέρος του 6th ShipIT Conference ολοκλήρωσε με την τοποθέτησή του ο διεθνής ομιλητής Dr. Franco Cerutti, IT Security and Operation Director Carnival Maritime – Costa Group. Το Cyber Security project που παρουσιάστηκε αφορούσε την Carnival Corporation. Ανάμεσα στα highlight της ήταν η διαμορφωση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις για την ασφάλεια σχετικά με τα αφαιρούμενα μέσα αποθήκευσης, όπως και για τον έλεγχο των κωδικών πρόσβασης, συνοδευόμενες από τα πλάνα για άμεση αντίδραση σε συμβάντα και την ενσωμάτωσή τους στα Sea Events και NIM. O Dr. Franco Cerutti τόνισε με τη σειρά του την ανάγκη για σωστή εκπαίδευση των ναυτικών. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε την πλατφόρμα Neptune που αναπτύχθηκε από την Carnival με στόχο την υπερσκέλιση της ασυμβατότητας μεταξύ διαφορετικών συστημάτων που μπορεί να υπάρχουν σε ένα στόλο δεκάδων ή εκατοντάδων πλοίων.

Τάσεις στην τεχνολογία Maritime
To δεύτερο session του 6th ShipIT Conference ξεκίνησε με την ομιλία του ο Μάνος Κοκολάκης, SE/ Delivery Manager, InTTrust, ο οποίος παρουσίασε τα IBM Power Systems & Storage, τα οποία εγκαθιστά η εταιρεία του. Τα συστήματα IBM Power9 της βασίζονται στον ομώνυμο επεξεργαστή. Πρόκειται για on-premise συστήματα με χαρακτηριστικά Hybrid Cloud, τα οποία προσδίδουν ευελιξία.

Οι IBM Power Servers είναι φτιαγμενοι για να μπορούν να σηκώσουν κάθε φορτίο και, πέρα από την ευελιξία που αναφέραμε, χαρακτηρίζονται από ανθεκτικότητα, μπορούν να επεκταθούν κατά βούληση και επιδεικνύουν υψηλές επιδόσεις. Ο Dr. Ματθαίος Μαχαίρας, IT Manager, Metrostar Management Corp, General Secretary AMMITEC, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη και στη μηχανική μάθηση που χρησιμοποιούνται στη ναυσιπλοΐα. Οι ΑΙ εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα αυτόνομα σκάφη και στα συστήματα remote command, για την κυβερνοασφάλεια, στη βελτιστοποίηση διαδρομής και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών ελλιμενισμού, αλλά και σε λύσεις backoffice. Ο Dr. Μαχαίρας τονισε ότι αυτόνομα οχήματα δε σημαίνει unmanned οχήματα, καθώς η μηχανή AΙ έχει ρόλο για ένα μέρος μόνο του ταξιδιού και για ορισμένες μόνο διαδικασίες. Σε αφορά την κυβερνοασφάλεια, τονίστηκε ότι η ΑΙ μπορεί να εντοπίσει εύκολα ανωμαλίες και να προλάβει την εκδήλωση επίθεσης.

Τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι ναυτιλιακές εταιρείες από τη χρήση των τεχνολογιών της Dell, παρουσίασε ο Δημήτρης Γκικάκης, Named Accounts Executive, Dell Technologies. Ο κύριος Γκικάκης εστίασε στη νέα αξία που δημιουργείται από την αύξηση των δεδομένων Edge -στην περίπτωση της ναυτιλίας από το πλοίο. Το ποσοστό των Edge δεδομένων θα φτάσει το 75% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, από 10% που είναι σήμερα, ενώ το 45% από αυτά θα επεξεργάζεται onboard. Η Dell έχει δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα για τη ναυτιλία που προσφέρει λύσεις που μπορούν να αποφέρουν στις επιχειρήσεις αύξηση παραγωγικότητας και κέρδος, προερχόμενο από την ασφάλεια που απολαμβάνουν σε θάλασσα και στεριά και από την υψηλή αξιοπιστία. Προϋπόθεση για να αποκομίσουν τα οφέλη αυτά οι ναυτιλιακές είναι να μετασχηματίσουν τις εφαρμογές τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Γκικάκης.

Ο Industry Keynote Speaker Σταμάτης Μπουρμπούλης, General Manager Euronav Ship Management (Hellas) Ltd, μίλησε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη ναυτιλία και συγκεκριμένα στη λήψη αποφάσεων με αξιοποίηση δεδομένων. Προϋπόθεση επίτευξης είναι η αξιοπιστία των δεδομένων και τα κατάλληλα μοντέλα επεξεργασίας. Ο μέσος αριθμός αισθητήρων σε κάθε πλοίο από 20 έχει αυξηθεί σε 300, αριθμός που οδηγεί σε data exchange τάξεως 80GB ανά μήνα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της ψηφιακής μετάβασης της ναυτιλίας είναι το ευρύ φάσμα λειτουργικών δεδομένων και η διαθεσιμότητα των δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Οι κύριες προσκλήσεις προσδιορίζονται στην αξιοπιστία των δεδομένων, στην κυβερνοασφάλεια, αλλά στην απλότητα του User Interface. «Ένας άνθρωπος χωρίς δεδομένα έχει απλά μόνο μια γνώμη», είπε ο κύριος Μπουρμπούλης.

O Christian Vakarelis VP, Media Communications, Navarino, παρουσίασε τις λύσεις της Navarino, η οποία καλύπτει θέματα κυβερνοασφάλειας, υποστήριξης IT/ΟΤ στο πλοίο, το Spectrum -μια νέα πλατφόρμα που περιλαμβάνει μια εύχρηστη κεντρική σουίτα διαχείρισης IT-, όπως και ασφαλή personalized chat platform. Πρόσφατα στις υπηρεσίες της Navarino προστέθηκε υπηρεσία movies της Infinity.

Υποδομές στη ναυτιλία
Ο επόμενος διεθνής ομιλητής στο 6th Ship IT Conference έστρεψε την προσοχή των συμμετεχόντων ακόμη πιο έντονα στους τομείς του Digitalization και του Decarbonization τονίζοντας με την ομιλία του ότι οι όροι θα συζητηθούν περισσότερο το επόμενο διάστημα. Ο Δημήτρης Πατρίκιος, CEO, Kyklades Maritime Corporation είπε ότι οι ρυθμοί μετασχηματισμού των ναυτιλιακών επιχειρήσεων θα αυξηθούν σημαντικά το επόμενο χρονικό διάστημα προς τις κατευθύνσεις αυτές, καθώς θα υπάρχουν πολλαπλές πιέσεις για βελτίωση των σχετικών επιδόσεων. Για να επιτύχουν αυτές οι αλλαγές απαιτείται να υπάρχει η κουλτούρα στους οργανισμούς που θα τις επιχειρήσουν, καθώς αναμένεται να αναδιαμορφώσουν τον κλάδο, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία αξίας σε τομείς όπως η ασφάλεια, η συμμόρφωση και η βελτίωση της αποδοτικότητας με μικρότερη κατανάλωση και υψηλότερα έσοδα, με προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και, φυσικά, με τη μείωση του περιβαντολογικού αποτυπώματος.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, Strategy & Consulting Manager, Accenture, μίλησε για τη νέα εποχή asset management στη ναυτιλία.Οι νέες τεχνολογίες είναι παράγοντας που δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να υιοθετήσουν το μοντέλο αρχών ολιστικού asset management, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σχετικές επιδόσεις. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και συμβάλλουν σε καλύτερες αποφάσεις, ενώ αυξάνουν την πίστη των μετόχων και τη φήμη της επιχείρησης. Οι τεχνολογίες της Accenture λειτουργούν προληπτικά σε ό,τι αφορά τη συντήρηση της κεφαλαιακής βάσης, με χρήση δεδομένων που συλλέγονται από ένα μεγάλο εύρος πηγών, ενώ αυξάνει τη βεβαιότητα των επενδύσεων. O κύριος Γεωργίου διευκρίνισε ότι οι λύσεις που παρέχει η εταιρεία στο Enterprise Asset Management προϋποθέτουν τη διευθέτηση έξι διακριτών τομέων, όπως τους απαρίθμησε, με στόχο την προσαρμογή και την αποκόμιση κερδών στα οποία μπορεί να οδηγήσουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Στη συνέχεια, ο PhD Ιωάννης Φιλιππόπουλος, Academic Director of Informatics & Engineering Division, Hellenic American University, AMMITEC Member, παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Vessel Trim Analyzer and Optimization.H πλατφόρμα βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας για δεδομένη ταχύτητα και φορτίο, με την εξοικονόμηση να φτάνει στο 10% στην περίπτωση των πλοίων container. H συλλογή των δεδομένων που αξιοποιεί η πλατφόρμα από το πλοίο γίνεται με σύστημα IoT, ενώ αξιοποιούνται δεδομένα από το στίγμα του, τις καιρικές συνθήκες, τα χαρακτηριστικά του σκάφους και άλλα.

Ο Αναστάσιος Σαρρής, Secure Power Channel Sales Business Developer SEE, APC by Schneider Electric, περιέγραψε τις ανησυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος με στόχο τη μείωση του εκπεμπόμενου CO2 κατά το ήμισυ έως το 2050, τη διαχείριση κόστους, αλλά και τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει το πλοίο. Η Schneider Electric έχει παρουσία σε περισσότερα από 20.000 εμπορικά, επιβατικά και πολεμικά πλοία παγκοσμίως προσφέροντας λύσεις φωτισμού, εναρμόνιση με τις εφαρμογές SOLAS, τροφοδοσία κρίσιμων υποδομών για τη διακυβέρνηση του πλοίου, και την επικοινωνία με τη στεριά. Φυσικά, το σύνολο του εξοπλισμού της Schneider επωφελείται από τα χαρακτηριστικά του συστήματος EcoStructure της εταιρείας.

Στην αξία που μπορούν να προσφέρουν τα Δεδομένα στη ναυτιλία εστίασε ο Dr. Θεοδόσης Μουρούζης, Assistant Professor at CIIM, Programme Director MSc in Business Intelligence & Data Analytics, Managing Partner Electi Consulting, καθώς τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι περισσότερα από όσα έχουμε στη διάθεση μας από το σύνολο της ιστορίας. Εξάλλου, λύσεις μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία Blockchain σε διαδικασίες που συμμετέχουν τρίτοι, όπως στα συμβόλαια.

O Dr. Eleutherios C. Andritsakis, Technical Expert, EU MRV (Reg. 2015/757) & Marine Systems / Applications, Centre for Research & Technology Hellas (CERTH) παρουσίασε μια ειδικά ανεπτυγμένη πλατφόρμα IT για την κατανόηση των υδροστατικών συνθηκών για τη βελτιστοποίηση της προώθησης των πλοίων.

Στη συνέχεια, ο PhD Νικήτας Νικητάκος, Professor Dept. of Shipping Trade and Transport Aegean University, ex President AMMITEC, εξήγησε πώς γίνεται το MRV monitoring in real time, το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία για τον περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα πλοία μεγαλύτερα των 5.000 tn.  Η συλλογή των δεδομένων γίνεται μέσω ΙοΤ, ενώ οι αποφάσεις προκύπτουν, κατά κανόνα, σε σύγκριση με προηγούμενο χρόνο. Με πρότυπο τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στα χρηματιστήρια, οι Real Time Decisions λαμβάνονται μέσω Complex Event Processing με χρήση και ΑΙ και δεδομένα που λαμβάνονται μέσω DataStream -δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και συνεχόμενα- που σχηματοποιείται μέσω Reach Data Format. Καίριας σημασίας σημείο του FrameWork που πρότεινε ο κ. Νικητάκος για την αξιολόγηση των DataStream είναι το element Behavior Analyzer.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο εξολοκλήρου ψηφιακό ShipIT, έλαβε χώρα η ομιλία του Θεμιστοκλή Σάρδη, Vice President AMMITEC, IT Manager Costamare Shipping, οποίος σχολίασε την ετοιμότητα και τις πρακτικές που ακολούθησαν οι ναυτιλιακές εταιρείες με το ξέσπασμα της COVID-19. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σάρδης προήλθαν από έρευνα της AMMITEC που διεξήχθη Ιούνιο και Ιούλιο 2020. Η έρευνα κάλυψε τρία βασικά κεφάλαια: Τις διαδικασίες, την τεχνολογία και τους ανθρώπους.