Τα μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τη ζήτηση που υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα δημιουργούν αισιοδοξία στην Space Hellas για ανάπτυξη και βελτίωση οικονομικών μεγεθών τη χρονιά που διανύουμε. Ήδη όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια της χτεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης, το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά καθώς συμβασιοποιήθηκαν έργα τα οποία είχαν κατακυρωθεί στην εταιρεία την περσινή χρονιά, ενώ η ανάληψη έργων στον ιδιωτικό τομέα κατά το εξεταζόμενο διάστημα συνεχίστηκε έτσι όπως είχε προβλεφθεί στο πλάνο.

«Το ανεκτέλεστο το υπολογίζουμε γύρω στα 50 εκατ. ευρώ, βάζοντας σε αυτό και κάποια συμβόλαια υπηρεσιών που υπάρχουν, οπότε αυτό το κομμάτι των έργων δίνει μια πολύ σοβαρή βάση για την εξέλιξη του τζίρου μέσα στο 2021. Επίσης περιμένουμε τα αποτελέσματα έργων που έχουν ήδη κατατεθεί και πολύ σύντομα σε μερικά από αυτά θα ξέρουμε το αποτέλεσμα ενώ σε άλλα θα υπογραφούν οι συμβάσεις καθώς βρίσκονται στη φάση κατακύρωσης και ελέγχου των δικαιολογητικών», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas, Γιάννης Μερτζάνης.

Οι προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προοπτικές που διαφαίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλώνοντας πως τα κονδύλια αφορούν μεγάλα και σύνθετα έργα, τα οποία είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν καθώς δεν υπάρχει επαρκώς εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην ελληνική αγορά. Ο κ. Μερτζάνης είπε πως είναι λίγα τα υπάρχοντα σχήματα στη χώρα μας που μπορούν να προωθήσουν μεγάλα έργα Πληροφορικής, εξ αυτού του λόγου γίνονται κινήσεις συγχωνεύσεων αρκετών επιχειρήσεων του χώρου. «Έχουμε δει και κινήσεις τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι οποίοι παραδοσιακά κοιτούσαν το χώρο των τηλεπικοινωνιών, αλλά τώρα έχουν μπει δυναμικά και αυτοί στο κομμάτι του ICT», σχολίασε. Προς το παρόν πάντως η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε κάποια εξαγορά, δηλώνει όμως ανοιχτή σε συνεργασίες και ενδεχομένως και σε πιο στρατηγικές σχέσεις με εταιρείες σε συγκεκριμένα κομμάτια της αγοράς.  «Είμαστε καλυμμένοι με το κομμάτι των εξαγορών και της σύνθεσης δυνάμεων , στην παρούσα φάση και αυτό που προσπαθούμε είναι να διεκδικήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έργα», τόνισε.