Αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 15%, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 154,2 εκατ. ευρώ, από 134,1 εκατ. ευρώ το 2020, πέτυχε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η Uni Systems. Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η αύξηση των εσόδων κατά 26% από τις αγορές του εξωτερικού που αντιπροσωπεύουν πλέον το 50% των συνολικών εσόδων της εταιρείας (από 60,7 εκατ. ευρώ το 2020 σε 76,6 εκατ. ευρώ το 2021). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρεία αύξησε τον τζίρο της και στην αγορά της Ελλάδας κατά 4,3 % (από 73,4 εκατ. ευρώ σε 76,5 εκατ. ευρώ), που προήλθε κυρίως από τον κλάδο των τραπεζών και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Κατά τη διάρκεια του 2021 η Uni Systems είχε έντονη παρουσία στο εξωτερικό με έργα σε πάνω από 25 χώρες και σε πάνω από 65 διαφορετικούς οργανισμούς. Στην εγχώρια αγορά κινήθηκε θετικά, ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπου σημείωσε ανάπτυξη 5,8% ανανεώνοντας μεγάλα συμβόλαια ή συμβασιοποιώντας νέες υπηρεσίες και έργα.  Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η Uni Systems παρουσίασε ανάπτυξη 27,6%, χωρίς ουσιαστικά να έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάπτυξης. Πάντως, στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα η εταιρεία, το 2021, σημείωσε υποχώρηση κατά 15% κυρίως λόγω διαφόρων one-off συμβολαίων που υλοποιήθηκαν μέσα στο 2020 και δεν συνεχίσθηκαν. Η οργανική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) της εταιρίας το 2021 αυξήθηκε σημαντικά (+193%) σε σχέση με το 2020, κυρίως λόγω βελτίωσης της απόδοσης υλοποίησης των μεγάλων έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό και των οργανωτικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στις τεχνικές διευθύνσεις της εταιρείας.

Οι προβλέψεις και οι προοπτικές για το 2022 και το ανεκτέλεστο των 400 εκατ.
Οι αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης για το τρέχον έτος, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν δυσμενείς πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, προβλέπουν αύξηση του τζίρου και συνέχιση της βελτίωσης της κερδοφορίας, συνέχιση της επέκτασης των πωλήσεων στο εξωτερικό και παραγωγή θετικών χρηματοροών. Βασικό στοιχείο αισιοδοξίας για την εταιρεία είναι το συνολικό συμβολαιοποιημένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων που ανέρχεται σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Στην εσωτερική αγορά υπάρχει αισιοδοξία σε σχέση με τα μεγάλα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Δημοσίου και τα νέα έργα του Ταμείου Ανάπτυξης. Ήδη η εταιρεία έχει συμβασιοποιήσει σημαντικά έργα όπως είναι το νέο ERP σύστημα του Ελληνικού Δημοσίου και το πληροφοριακό σύστημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ). Επίσης μέσα στο 2022 τρέχουν ή θα τρέξουν ο κύριος όγκος των έργων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η εταιρεία θεωρεί ότι θα είναι βασικός διεκδικητής.