Η Lenovo άνοιξε επίσημα τις πόρτες της πρώτης μονάδας παραγωγής της στην Ευρώπη. Με έδρα το Ullo της Ουγγαρίας, το εργοστάσιο εστιάζει κυρίως στην κατασκευή υποδομών server, συστημάτων αποθήκευσης και workstations υψηλής τεχνολογίας, για πελάτες σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η μονάδα απασχολεί ήδη πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό πλήρους απασχόλησης, σε διάφορους ρόλους μηχανικής, διαχείρισης και λειτουργίας, ενώ το νούμερο αυξάνεται διαρκώς όσο η Μονάδα οδεύει προς την πλήρη λειτουργία της.

αλύπτοντας σχεδόν 50.000 τετραγωνικά μέτρα σε δύο κτίρια και τρεις ορόφους, η νέα μονάδα παραγωγής είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της Lenovo. Το νέο, ειδικά κατασκευασμένο κτίριο έχει εξοπλιστεί με solar panels χωρητικότητας 0,5 μεγαβάτ – ενέργεια που ισοδυναμεί με την ηλεκτροδότηση ένος μικρού χωριού. H γραμμή παραγωγής Η γραμμή παραγωγής μπορεί να παράγει περισσότερους από 1.000 servers και 4.000 workstations την ημέρα – ο καθένας κατασκευασμένος για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με καινοτόμες δυνατότητες αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος διαχείρισης του κτιρίου που λειτουργεί στον χώρο παραγωγής και στην περιοχή logistics για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ρομποτικής σήμανσης DIMM. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στη Lenovo να διατηρεί τον βέλτιστο ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων της.

Η μονάδα παραγωγής στην Ουγγαρία αποτελεί μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας της Lenovo που εξυπηρετεί πελάτες σε 180 αγορές από 35+ τοποθεσίες παραγωγής σε όλο τον κόσμο – συμπεριλαμβανομένων της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού και των ΗΠΑ.