Το διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Κτηματολογίου ανέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, τη Uni Systems ως ανάδοχο του διαγωνισμού για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών εικονικών ηλεκτρονικών, με τιμή προσφοράς στα 3,43 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Βάσει της διακήρυξης ο ανάδοχος, αφού προμηθεύσει και εγκαταστήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό πληροφορικής με το απαραίτητο λογισμικό θα παράσχει υπηρεσίες εικονικών Η/Υ Virtual Desktop Interface (VDI), καθώς και συναφείς υπηρεσίες υποστήριξης, συντήρησης και εκπαίδευσης.

Η υποδομή και η παροχή της υπηρεσίας θα καλύπτει τις ανάγκες αρχικά 1.000 χρηστών και θα μπορεί να επεκτείνεται, με την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης της αναθέτουσας αρχής, ώστε να καλύψει τις ανάγκες έως 1.500 συνολικά χρηστών. Η προτεινόμενη αρχιτεκτονική λύση θα αποτελείται από δύο όμοια VDI συστήματα στο κύριο και εφεδρικό Data Center.

Η πρόσβαση στα κεντρικά συστήματα γίνεται μέσα από client που βρίσκεται εγκατεστημένος στα τοπικά τερματικά των γραφείων και δίνουν πρόσβαση στο χρήστη στο περιβάλλον του που λειτουργεί στους κεντρικούς εξυπηρετητές.