Στην OTS κατακύρωσε ο δήμος Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX, το διαγωνισμό με αντικείμενο: «Τεχνολογικές μικρουποδομές και εφαρμογές έξυπνης πόλης σε κοινωνική και αστική μικροκλίμακα». Η κατακύρωση του έργου έγινε έναντι του ποσού των 2,28 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των παρακάτω:

  • Δίκτυο υποδομών διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) σε επιλεγμένα σημεία της πόλης του Πειραιά, για τη συστηματική συλλογή δεδομένων µεγάλης κλίµακας µε αναφορά σε διαφορετικές θεµατικές περιοχές της καθηµερινότητας εντός της πόλης (ενδεικτικά: κατανάλωση ενέργειας, κυκλοφοριακές συνθήκες, ποιότητα αέρα, χρήση τηλεπικοινωνιακών δικτύων, επίπεδα θορύβου, κα.
  • Δίκτυο οπτικής ίνας. Αφορά στη διασύνδεση των κτιρίων του δήμου μέσω dark fiber προκειμένου να μειωθεί το τηλεπικοινωνιακό κόστος και να αυξηθεί η ταχύτητα παρέχονται οι υπηρεσίες.
  • Προσαρμογή του συστήματος backoffice του δήμου με έμφαση σε τεχνολογίες cloud και μετάπτωση του υφιστάμενου Πληροφοριακού Συστήματος. Αφορά στη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος για την απρόσκοπτη, γρήγορη, εξωστρεφή και αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών του Δήμου μέσα από όλα τα σύγχρονα κανάλια αλληλεπίδρασης (σταθεροί, φορητοί ΗΥ και κινητές συσκευές).
  • Υποδομή data center για τις αυξημένες ανάγκες ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών κι επιχειρήσεων.
  • Εργασίες προσαρμογής και μετασχηματισμού.