H Europa Profil Aλουμίνιο εμπιστεύτηκε στην Infinitum το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της που θα αφορά τόσο στην κεντρική εργοστασιακή μονάδα της εταιρίας στα Οινόφυτα Βοιωτίας όσο και σε πολλαπλά άλλα σημεία παρουσίας της ανά την Ελλάδα.

Η  Infinitum ανέλαβε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη της λύσης εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών υποδομών της ισχυρότερης εταιρίας διέλασης στην Ελλάδα, βασισμένη στην αρχιτεκτονική Fortinet Security Fabric.

Η νέα αρχιτεκτονική που πρόκειται να υιοθετηθεί, αποτελείται από cluster next generation Firewalls, ενιαίο δίκτυο LAN υψηλών ταχυτήτων το οποίο επεκτείνεται και ασύρματα με τεχνολογία Wi-Fi6, end point protection με μηχανισμούς antivirus, sandboxing, τηλεμετρίας, κ.α. Από την ολοκληρωμένη λύση, δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία Secure SD-Wan για την επιτάχυνση των κρίσιμων εφαρμογών και την απλοποίηση των συνδέσεων WAN, καθώς και η αποτελεσματική κεντρική Διαχείριση και Monitoring της νέας υποδομής.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η Europa Profil Aλουμίνιο θα επιτύχει εκσυγχρονισμό, επιτάχυνση και ταυτόχρονα απλοποίηση των ΙΤ διαδικασιών της μέσω χρήσης και μηχανισμών Artificial Intelligence, εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας και διασφάλιση της συνεχούς απρόσκοπτης λειτουργίας και διαθεσιμότητας των κρίσιμων εφαρμογών και υποδομών της μέσω και της αποτελεσματικής προστασίας από κυβερνοκινδύνους.