Στην προκήρυξη διαγωνισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του προκηρύσσει Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 37 εκατ. ευρώ. Κύριο άξονα του συγκεκριμένου έργου αποτελεί η υλοποίηση των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν προγραμματισθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0).

Στο εν λόγω σχέδιο, ο ΕΟΠΥΥ έχει αναλάβει την υλοποίηση της εμβληματικής δράσης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ» και η οποία περιλαμβάνει τον πλήρη εκσυγχρονισμό του οργανισμού σε όρους τεχνολογιών πληροφορικής και συστημάτων που χρησιμοποιεί. O ανάδοχος του παρόντος έργου θα κληθεί να προμηθεύσει τον οργανισμό με σύγχρονα λογισμικά συστήματα, καθώς και να παρέχει μια σειρά υπηρεσιών που άπτονται της βέλτιστης παραγωγικής λειτουργίας των προσφερόμενων συστημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

Οι υπηρεσίες αυτές διακρίνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ανάλογα με τη φύση τους και το πεδίο εφαρμογής τους εντός του περιβάλλοντος του οργανισμού.

Οι απαιτούμενες υπηρεσίες και ο εξοπλισμός περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, διαχείριση και παρακολούθηση αποζημίωσης δαπανών, επεξεργασία, διαχείριση δεδομένων, ανάλυση και διαλειτουργικότητα, ψηφιακές υπηρεσίες σε παρόχους υγείας και πολίτες, λειτουργία και υποστήριξη call center, υλοποίηση μέτρων συμμόρφωσης GDPR, προμήθεια εξοπλισμού και έτοιμου λογισμικού κ.α.