Η Τράπεζα Πειραιώς, στo πλαίσιo της υλοποίησης του προγράμματος μετασχηματισμού της, προχωράει στην ενίσχυση της ψηφιοποιήσης των υποστηρικτικών λειτουργιών της επενδύοντας στη λύση RISE with SAP που βοηθά στην εφαρμογή του SAP S/4HANA Cloud, σε συνεργασία με την PwC.

Η λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του τομέα οικονομικής διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα ταχεία οικονομική πληροφόρηση τόσο στη Διοίκηση όσο και στην επενδυτική κοινότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς τοποθετεί στον πυρήνα του μετασχηματισμού της το SAP S/4HANA Cloud, το οποίο παρέχει μια ενιαία πηγή εστιασμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με σκοπό:

  • να μεταβεί σε ένα ERP τελευταίας τεχνολογίας για την υποστήριξη των διαδικασιών του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισής της,
  • να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες λειτουργίες που παρέχονται από το νέο ERP μαζί με νέους τρόπους εργασίας,
  • να αυτοματοποιήσει, τυποποιήσει και ενδυναμώσει τις λογιστικές διαδικασίες,
  • να επιτύχει αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση πόρων,
  • να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης οικονομικών αποτελεσμάτων για την επενδυτική κοινότητα (financial statements closing process)