Οι μεσαίοι και μεγάλοι πελάτες στην Ελλάδα, σε κλάδους όπου έχει αναπτύξει δραστηριότητα, όπως τράπεζες, ασφάλιση, λιανεμπόριο, βιομηχανία και μεταφορές, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Kyndryl, η οποία έκλεισε έναν χρόνο αυτόνομης πορείας (μετά την απόσχιση από την IBM), στην εγχώρια αγορά.

Όπως είπε ο Απόστολος Λεωνιδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Kyndryl για την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, «μετατραπήκαμε από τμήμα υπηρεσιών πληροφορικής σε μία αυτόνομη εταιρεία», η οποία προσφέρει λύσεις και τεχνογνωσία απέναντι σε πολύπλοκα έργα υποδομής, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με τεχνολογικούς κολοσσούς όπως Amazon, Microsoft, Cisco, Dell, Lenovo, Oracle κ.α.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα δυναμικό πλάνο επανεκπαίδευσης του προσωπικού της – συνολικά 11.000 σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εκπαιδευμένο σε νέες τεχνολογίες – ενώ στο ελληνικό γραφείο έχουν προσληφθεί πάνω από 30 άτομα. Σήμερα, η Kyndryl εξυπηρετεί εταιρικούς πελάτες στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Τράπεζα Κύπρου, Interamerican, Attica bank, Eurolife, Honda, Mitsubishi, Schneider Electric, Deutsche Bank, Dow, RSA Insurance, BMW Group και άλλων, ενώ συνέχισε και ανέπτυξε τις συνεργασίες της στη χώρα μας με πελάτες όπως η Εθνική Τράπεζα, και Eurobank.

Παράλληλα συμμετέχει εργολαβικά σε μεγάλα έργα ψηφιοποίησης  του δημοσίου τομέα  όπως είναι ενδεικτικά:

  • Το G Cloud, τόσο στην πρώτη του φάση όσο και στην εξέλιξή του.-  Το εθνικό δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ.-   Η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών εικονικών ηλεκτρονικών (VDI) στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, με ανάδοχο τη Uni Systems.-  To έργο Disaster Recovery Site για τα ΕΛΤΑ, με ανάδοχο τη Vodafone.

Παράλληλα συμμετέχει ως υπεργολάβος της ενώσεως εταιρειών «Space Hellas – Nova» που θα αναλάβει το έργο του ΕΔΥΤΕ «προμήθεια δικτυακού εξοπλισμού για τη διασύνδεση νοσοκομειακών μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ», ενώ διαθέτει και παρουσία στην Κύπρο, με πιο εμβληματικό έργο αυτό του υπ. Δικαιοσύνης για το κυπριακό E-Justice.Τέλος, όπως έγινε γνωστό η εταιρεία επενδύει στο Kyndryl Bridge, τεχνολογική πλατφόρμα διαχείρισης πολύπλοκων τεχνολογικών υποδομών που ήδη χρησιμοποιείται στους μεγαλύτερους πελάτες της παγκοσμίως και η οποία δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα συνεργάζεται και επικοινωνεί με τα κορυφαία εργαλεία διαχείρισης υποδομών στην αγορά και χρησιμοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε μέσα από μοτίβα συμπεριφορών να αναγνωρίζει προβλήματα στις υποδομές πριν αυτά προλάβουν να αναπτυχθούν.