Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου στο Sofitel Athens Airport, η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2023, των βραβείων που αναδεικνύουν τις πιο καινοτόμες εφαρμογές και τις βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσμα του mobile business.

Τα βραβεία-θεσμός, πραγματοποιήθηκαν για 8η χρονιά από την BOUSSIAS σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την παρουσία μεγάλου αριθμού στελεχών. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό της βραδιάς πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, καθηγητής Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργιος Δουκίδης, ενώ ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των 2 τιμητικών βραβείων.

Πρώτο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στην φοιτητική «start up» “Drug n’ Drop” από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΚΠΑ, που αποτελείται από τους Nικόλα Σπυρέλλη, Αλεξία Βασιλάκη και Γιάννη Σπυρέλλη, για την κατάκτηση της Πανευρωπαϊκής 3ης θέσης του Junior Achievement – GEN-E 2023 με τον έξυπνο κάδο διαχείρισης φαρμάκων που δημιούργησε.

Δεύτερο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη, για τη συνεισφορά του στην εδραίωση και ανάπτυξη του κλάδου των κινητών εφαρμογών στη χώρα μας, όπου υπήρξε κύριος συντελεστής ως Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ και συνεχίζει και σήμερα από τη θέση του Συντονιστή του κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας GR digiGOV-innoHUB και άλλων δράσεων καινοτομίας στην ΕΔΥΤΕ – Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:
Mobile Brand of the Year η EUROBANK
• Mobile Agency of the Year η ATCOM
• Mobile Network of the Year η VODAFONE

Αντίστοιχα με Platinum βραβείο διακρίθηκε ο ΟΠΑΠ στον Πυλώνα «Κλαδικές Mobile Εφαρμογές & Συστήματα», οι HELLAS GOLD & COSMOTE στον Πυλώνα «Mobile Επιχειρηματικές Λύσεις, Μάρκετινγκ & Μετασχηματισμός» και οι EUROBANK & ATCOM στον Πυλώνα «Προμηθευτές Mobile Συστημάτων & Καινοτομία».

Τα Gold βραβεία της χρονιάς απονεμήθηκαν, επίσης, σε έργα των εξής εταιρειών: Desquared-COSMOTE, Coffee Island, ΟΠΑΠ, Prosvasis a SoftOne company, INTERAMERICAN Ζωής & Υγείας, Anytime by Interamerican, HELLAS GOLD-COSMOTE, Alpha Bank, ΔΕΔΔΗΕ-Crowdpolicy, Guardian Telematics-Sigfox Hellas. Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 σημαντικές προσωπικότητες, εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του χώρου, έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς και Ακαδημαϊκούς. O Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Δουκίδης, δήλωσε σχετικά: «Στις φετινές συμμετοχές των Mobile Awards διαφαίνεται η ωριμότητα του κλάδου με την ουσιαστική αξιοποίηση του κινητού στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στην αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών, στην αξιοποίηση για την αποτελεσματικότητα εσωτερικών λειτουργιών των οργανισμών, στην αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων, στην καινοτομία και προσφορά νέων υπηρεσιών».
Mobile Brand of The year: Eurobank

«H ανάδειξη της Eurobank ως Mobile brand of the year, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επιβραβεύει την απόφασή μας να αναδείξουμε την παροχή βέλτιστων mobile-first υπηρεσιών σε στρατηγική προτεραιότητα της Τράπεζας. Η αρχιτεκτονική του Eurobank Mobile App, στηρίζεται στην αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, για τη δημιουργία ενός εύχρηστου και ασφαλούς καναλιού, που γεφυρώνει την επικοινωνία με τον πελάτη ανά πάσα στιγμή, χωρίς περιορισμούς. Σταθερή επιδίωξη αλλά και πρόκληση είναι η διαρκής τεχνολογική αναβάθμιση και εμπλουτισμός του Eurobank Mobile App, ώστε να αποτελεί βασικό σημείο αναφοράς στη σχέση των πελατών με την τράπεζα, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών τους μέσω μιας ξεχωριστής εμπειρίας εξυπηρέτησης».
Χριστίνα Αποστόλου, Επικεφαλής Mobile Banking Services Eurobank.


Mobile Agency of the Year: ATCOM

«Η βράβευση της ATCOM ως Mobile Agency of the Year για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνει εκ νέου την πεποίθησή μας ότι το Mobile Business πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο ψηφιακό οικοσύστημα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημιουργία και την υλοποίηση mobile στρατηγικών που ξεχωρίζουν, μεγιστοποιώντας τον θετικό αντίκτυπο τόσο στην αγορά όσο και στην καθημερινότητα όλων μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμα μια φορά, τον θεσμό των Mobile Excellence Awards και να συγχαρούμε τους συνεργάτες μας, καθώς και την ομάδα της ATCOM, που δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό».
Ιάσων Καταρόπουλος, Chief Commercial Officer, ATCOM

 


Mobile Network of the Year: VODAFONE

«Η διάκριση Mobile Network of the Year 2022 σημαίνει για την Vodafone Ελλάδας έμπρακτη αναγνώριση της πορείας που διανύσαμε και της προόδου που σημειώσαμε μέσα στο έτος στην ανάπτυξη δικτύων υψηλής χωρητικότητας σε όλη την Ελλάδα – ένα έργο υψηλής ευθύνης που αφορά υποδομές κρίσιμης εθνικής σημασίας. Σήμερα, το δίκτυο 5G της Vodafone έχει καλύψει τον μισό πληθυσμό της χώρας, ενώ στόχος μας είναι να επιτύχουμε πληθυσμιακή κάλυψη 90% ως το τέλος του 2025. Εντός του ίδιου χρονικού ορίζοντα, θα έχουμε επίσης συνδέσει περί τα 850.000 νοικοκυριά με οπτική ίνα κατευθείαν στο σπίτι. Όραμά μας είναι οι υπερυψηλές ταχύτητες και οι σύγχρονες τεχνολογίες να φτάσουν σε κάθε άκρη της χώρας μας, γι’ αυτό συνεχίζουμε με προσήλωση την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου €600 εκατ. που θα συμβάλει καθοριστικά στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».
Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Head of Commercial Operations, Vodafone