Ένα πολυδιάστατο σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του φαινομένου της ασφαλιστικής απάτης, ξεκινώντας από τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, έχει εκπονήσει η Ergo Ασφαλιστική, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η Athens Technology Center (ATC), η οποία έχει αναλάβει την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης λύσης κατά της απάτης, με στόχο την έγκαιρη αναγνώριση και πρόληψη κακόβουλων δραστηριοτήτων ή συναλλαγών από ασφαλιστικούς πράκτορες και διαμεσολαβητές.

Για το συγκεκριμένο έργο, η ATC πρόκειται να ενεργοποιήσει και να προσαρμόσει την πλατφόρμα εντοπισμού και πρόληψης ασφαλιστικής απάτης της αμερικανικής εταιρείας 4LData στις απαιτήσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Μάλιστα, η πλατφόρμα 4LData θα είναι εφεξής διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά από την ATC. Μεταξύ άλλων η πλατφόρμα θα μπορεί να εντοπίζει υπεροκοστολογήσεις, αλλοίωση συνθηκών ασφαλιστικού γεγονότος, δήλωση ψευδών στοιχείων ασφάλισης που επηρεάζουν την τιμολόγηση κ.α  «Η συνεργασία μας με την Ergo Ασφαλιστική αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του ρόλου μας ως Smart Business Enabler για τον ευρύτερο τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός των πιο σύγχρονων εργαλείων ανάλυσης μεγάλων δεδομένων με μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης, θα επιτρέψει στην εταιρεία να λειτουργεί προληπτικά», δήλωσε ο Θωμάς Σουνάπογλου, Chief Technology Officer της ATC. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα στελέχη της Ergo Ασφαλιστικής αξιόπιστες και έγκαιρες προειδοποιήσεις για ύποπτες περιπτώσεις απάτης, ώστε να λαμβάνουν μέτρα και να περιορίζουν τις αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις», ανέφερε, από την πλευρά του Άρης Παπανδρέου, Digital Solutions Director στην ATC.