Η Cosmos Business Systems ανακηρύχτηκε οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού που διενεργεί  ο ΕΔΥΤΕ με αντικείμενο «προμήθεια και εγκατάσταση νέων σημείων WiFi σε νοσοκομειακές μονάδες και στοχευμένη αναβάθμιση τοπικών δικτύων Νοσοκομειακών Μονάδων», έναντι τιμήματος ύψους 2,1 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια εξοπλισμού (υλικού, λογισμικού και αδειών) WiFi και μεταγωγέων πρόσβασης σε νοσοκομειακές μονάδες.  Στο διαγωνισμό συμμετείχε, επίσης, η ένωση εταιρειών «Space Hellas – Q&R».

Πιο αναλυτικά, το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει:

–   Την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δικτύων Wi-Fi που  θα περιλαμβάνουν Wireless Access Points (WAPs) και Wireless Controllers (WConts), στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. –   Την κατασκευή οριζόντιας δομημένης καλωδίωσης για τη διασύνδεση των WAPs με το τοπικό δίκτυο του νοσοκομείου. –   Την προμήθεια μεταγωγέων πρόσβασης για το τοπικό δίκτυο του νοσοκομείου. Την παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών που περιλαμβάνουν εκπαίδευση, μελέτη εφαρμογής, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και πολυετή συντήρηση.Επιπλέον, ο διαγωνισμός περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, μελέτης εφαρμογής, παραμετροποίησης και πολυετούς συντήρησης, καθώς και υπηρεσίες εγγύησης καλής λειτουργίας εξοπλισμού και λογισμικού για διάστημα 5 ετών.

Το έργο εντάσσεται στην Πράξη «Παροχή προηγμένων δικτυακών-υπολογιστικών υπηρεσιών σε Νοσοκομειακές Μονάδες σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους με στόχο την υποστήριξη του κλινικού έργου, την ενίσχυση της ερευνητικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα υγείας», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».