Οι εταιρείας OTS, Dotsoft και Dataverse διεκδικούν, σύμφωνα με πληροφορίες του NetFAX το διαγωνισμό «ψηφιακός μετασχηματισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με χρήση εφαρμογών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών, η διαδικασία θα συνεχιστεί με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Το σύνολο των υπηρεσιών θα είναι προσβάσιμο από web, από κινητό τηλέφωνο αλλά και από Infokiosks, Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη πράξη θα περιλαμβάνει την προμήθεια και ανάπτυξη εφαρμογών για τις ακόλουθες Γενικές Διευθύνσεις: α) Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, β) Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, γ) Γενική Διεύθυνση Οργάνωσης και Ανάπτυξης, δ) Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών, ε) Γενική Διεύθυνση Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών. Για κάθε διεύθυνση προβλέπεται ένα σύνολο νέων εφαρμογών αλλά και επικαιροποίηση-αναβάθμιση υφιστάμενων που αφορούν συγκεκριμένα τμήματα.

Οι εφαρμογές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και από το κινητό, καθώς και από μηχανήματα με οθόνες αφής, ενώ θα έχουν δυνατότητα αποστολής SMS στον πολίτη. Θα υπάρχει ακόμη η δυνατότητα διαλειτουργικότητας με το υπάρχον σύστημα πρωτοκόλλησης και διακίνησης εγγράφων στην ενδιαφερόμενη υπηρεσία με πλήρη χρήση διαγραμμάτων ροής και ροών εργασίας.