Στην ένωση εταιρειών «Netcompany Intrasoft – Uni Systems – OTE» κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ- Παροχή υπηρεσιών προμήθειας, ανάπτυξης, παραμετροποίησης λογισμικού και λοιπών υποστηρικτικών συστημάτων και συναφείς υπηρεσίες».

Η κατακύρωση του έργου έγινε έναντι 37,3 εκατ. ευρώ. O ανάδοχος του παρόντος έργου θα κληθεί να προμηθεύσει τον Οργανισμό με σύγχρονα λογισμικά συστήματα, καθώς και να παρέχει μια σειρά υπηρεσιών που άπτονται της βέλτιστης παραγωγικής λειτουργίας των προσφερόμενων συστημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

ι υπηρεσίες αυτές διακρίνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ανάλογα με τη φύση τους και το πεδίο εφαρμογής τους εντός του περιβάλλοντος του οργανισμού.

Οι απαιτούμενες υπηρεσίες και ο εξοπλισμός περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, διαχείριση και παρακολούθηση αποζημίωσης δαπανών, επεξεργασία, διαχείριση δεδομένων, ανάλυση και διαλειτουργικότητα, ψηφιακές υπηρεσίες σε παρόχους υγείας και πολίτες, λειτουργία και υποστήριξη call center, υλοποίηση μέτρων συμμόρφωσης GDPR, προμήθεια εξοπλισμού και έτοιμου λογισμικού κ.α.