Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της UniNortel, η εταιρεία συνεχίζει κανονικά και απρόσκοπτα τη λειτουργία της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Στις 14/1/2009 η Nortel ανακοίνωσε την υπαγωγή της στο Κεφάλαιο 11 για προστασία από τους πιστωτές της. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα βοηθήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί καλύτερα στις πιέσεις των διεθνών οικονομικών συνθηκών,  με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, τη μείωση του κόστους λειτουργίας της και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της.

Η Nortel συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της υπό το νέο καθεστώς και επιταχύνει τις διαδικασίες που είχε εξαγγείλει τον περασμένο Σεπτέμβριο για ριζική αναδιοργάνωση και περιορισμό του κόστους, αλλά και νέα στρατηγική στόχευση. Συνεπώς  τα γεγονότα έχουν ως εξής: Η Nortel υπάγεται στις διαδικασίες του CCAA και Chapter 11, η λειτουργία της εταιρίας συνεχίζεται απρόσκοπτα χωρίς καμία απολύτως διακοπή, υπάρχει αρκετό ρευστό στα ταμεία της Nortel (2.4 δις $) για να χρηματοδοτήσει την ομαλή λειτουργία της.

Με βάση τις ανωτέρω εξελίξεις, η UniNortel ενημερώνει τους πελάτες και συνεργάτες της ότι δεν υπάρχει ουσιαστική επίπτωση στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα και την Κύπρο και  επιβεβαιώνει ότι  έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες συνθήκες ώστε να συνεχισθεί η απρόσκοπτη προϊοντική και τεχνική υποστήριξη προϊόντων, λύσεων και εγκαταστάσεων Nortel”.