Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Intracom Holdings στην Παιανία, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα του 2008, καθώς και παρουσίαση της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου.

“Η παγκόσμια οικονομική κρίση ναι μεν μας άγγιξε, αλλά η πραγματική αξία του ομίλου δεν έχει αλλάξει, καθώς βασίζεται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών και στους χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στον όμιλο” δήλωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, Πρόεδρος του Ομίλου Intracom Holdings και συμπλήρωσε ότι “το γεγονός ότι η αξία της μετοχής δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του Ομίλου απασχολεί τη Διοίκηση, η οποία επεξεργάζεται σχέδια που θα αναδείξουν την πραγματική αξία του Ομίλου”.

O Δημήτρης Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου Intracom Holdings παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές των εταιρειών του Ομίλου, ξεκινώντας με την Intracom IT Services, η οποία για το 2009, η εταιρία προσβλέπει στην ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, μέσω στρατηγικών συμμαχιών, επενδύσεων στην έρευνα & ανάπτυξη νέων προϊόντων, στοχευμένων εξαγορών και διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου της σε νέες δραστηριότητες.

Η Intracom Defense Electronics κατά το 2008 παρουσίασε αύξηση 45% στις νέες συμβάσεις κυρίως από μεγάλους ξένους αμυντικούς οίκους, ενώ για το 2009, έτος ύφεσης στον αμυντικό εξοπλισμό παγκοσμίως, προσβλέπει στην ενίσχυση των συνεργασιών με KMW, General Dynamics και του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού (EDA). Η hellas online έχει κατακτήσει τη 2η θέση στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου και την 1η θέση σε νέες LLU συνδέσεις το τελευταίο 9μηνο και προσβλέπει στην επίτευξη ισχυρής θετικής λειτουργικής κερδοφορίας το 2009.

Τέλος, ο βασικός στόχος της Intracom Telecom είναι να καθιερωθεί ως ο βασικός πάροχος ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων στις αγορές της ΕΕΜΕΑ και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που παρουσιάζουν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη του 2008, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 509 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,3% σε σχέση με το 2007. Οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 80,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του 2008 ανήλθαν σε 774 εκατ. ευρώ.