Η Relational ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση του έργου Service Desk για την υποστήριξη των εσωτερικών χρηστών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Εξυπηρετούνται οι χρήστες στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία καθώς και δύο εταιρείες του Ομίλου της Εθνικής.

Το νέο σύστημα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της επίλυσης των προβλημάτων με ταυτόχρονη καταγραφή και ελαχιστοποίηση της επανεμφάνισής τους, στη βελτίωση της ικανοποίησης των χρηστών, στη μείωση των κλήσεων προς το Service Desk και στην ταχύτατη επαναφορά των κρίσιμων services. Στην επέκτασή του το έργο θα καλύψει τις ανάγκες και των υπολοίπων χωρών της Βαλκανικής στις οποίες δραστηριοποιείται η Τράπεζα, αλλά και των λοιπών εταιρειών του Ομίλου.

Το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε είναι το BMC Remedy Service Desk το πρώτο που φέρει την επίσημη πιστοποίηση “ITIL Process Compliant”. Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν πλήρως οι διαδικασίες Incident & Problem Management κατά ITIL με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς. Η πλατφόρμα ανάπτυξης (BMC Remedy Action Request System) είναι πατενταρισμένη από τη BMC και αποτελεί τη βάση όλων των workflows της σουΐτας BMC Remedy IT Service Management.