Το νέο πρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα, το όραμα του Ομίλου, αλλά και το νέο συνολικό πορτοφόλιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών της Fujitsu, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions, στην Ελλάδα, Διονύσης Μιχαλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση για το Δημοσιογραφικό Κόσμο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία την Τετάρτη το βράδυ, με τη συνδρομή του Ελληνοϊαπωνικού Επιμελητηρίου.

Η καταγωγή της εταιρείας τονίστηκε από τη σημειολογία του χώρου όπου στην υποδοχή ήταν κυρίες με αυθεντικά Ιαπωνικά κιμονό, από το καλωσόρισμα του Deputy Head of Mission της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κύριου Makoto Ito, από την προβολή βίντεο της πολεμικής τέχνης KENDO και τέλος, από την προσφορά αυθεντικών εκλεκτών Ιαπωνικών εδεσμάτων. Ο Δ. Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της Fujitsu στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τόνισε ότι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς για την εταιρεία αποτελεί η 1η Απριλίου 2009, όταν η Fujitsu Siemens Computers έγινε 100% θυγατρική της Fujitsu Limited και μετονομάστηκε σε Fujitsu Technology Solutions.

Η ενσωμάτωση της Fujitsu Technology Solutions στον Όμιλο, συνέχισε ο Δ. Μιχαλόπουλος, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη στρατηγική της Fujitsu για επέκταση σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου προμηθευτή IT που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών. Ο Πρόεδρος της Fujitsu συνέχισε λέγοντας “οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν πολύ σημαντικοί, αφού στη διάρκειά τους, υπήρξαν  νέα βήματα, νέες συνεργασίες και νέα προϊόντα: έχουν ανακοινωθεί σειρές για servers όπως οι Primergy S5 και ο blade Primergy BX900, έγινε το launch για τη παγκόσμια σειρά αποθηκευτικών συστημάτων storage Eternus, νέοι φορητοί υπολογιστές κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, ενώ και τα Fujitsu scanners ανήκουν πλέον στην προϊοντική γκάμα της εταιρείας.

Υπογράφηκε νέα συνεργασία με τη NetApp, που καθιστά την Fujitsu Technology Solutions διανομέα της, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει “one stop shop” για λύσεις αποθήκευσης, είτε πρόκειται για συστήματα Eternus , είτε της NetApp ή της EMC”.