Η Mentoring επελέγη να παρουσιάσει στο 3ο Διεθνές Συνέδριο MeTTeG09 στην Ισπανία, το έργο ανασχεδιασμού διαδικασιών και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με την συμμετοχή της στο συνέδριο, η εταιρεία έδωσε δυναμικό παρόν, ως μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας και ενίσχυσε “στο διεθνή χάρτη” την ελληνική τεχνογνωσία στο e-Government. Το Έργο που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων συνέδρων, εκτελέστηκε σε δύο διαδοχικές φάσεις:

1. Την Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων για την παροχή Υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπου η Mentoring είχε αναλάβει ως Σύμβουλος την εκπόνηση των λειτουργικών και τεχνολογικών προδιαγραφών του Πληροφοριακού Συστήματος
2. Τον Ανασχεδιασμό Διαδικασιών & τη Διαχείριση Αλλαγής, με σκοπό την ενσωμάτων των νέων Πληροφοριακών Συστημάτων στις  καθημερινές λειτουργίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την εκπαίδευση του προσωπικού της.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο MeTTeG09: Μεθοδολογίες, Τεχνολογίες και Εργαλεία που διευκολύνουν το e-Government,  έλαβε μέρος στο Vigo της Ισπανίας, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, με πλούσιες συμμετοχές ειδικών από όλη την Ευρώπη, όπως πανεπιστημιακούς καθηγητές, δημόσιους φορείς, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι παρακολουθούν τις τάσεις και διαμορφώνουν τις εξελίξεις στα θέματα του e-Government.

Η επιλογή του έργου ως case study από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου, έγινε με γνώμονα τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, ο οποίος συνδύαζε τις τεχνολογικές, επιχειρησιακές και ανθρωπογενείς  παραμέτρους που επηρεάζουν την επιτυχία ενός έργου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο Γεώργιος Κρικέλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Mentoring δήλωσε σχετικά:

“Το έργο που παρουσιάσαμε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο MeTTeG09, μας έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σήμερα, στην εποχή της Ψηφιακής Σύγκλισης, αναδεικνύεται η απαίτηση για υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης νέας γενιάς, που θα υπηρετούν τη φιλοσοφία των “Public Services 2.0″ και θα εξασφαλίζουν τη δυναμική αλληλεπίδραση με τον πολίτη”.