«Η άρνηση των social media αποτελεί ένα μεγάλο λάθος - ιδίως αν πρόκειται για απόφαση που έλαβε ο CIO», υποστήριξε ο Dr John Sviokla, καθηγητής του Harvard Business School και Global Managing Director Καινοτομίας και Ερευνας της Diamonds Management & Technology Consultants, στο 4ο IT Directors Forum, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου - το οποίο ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προηγούμενη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί το σημείο συνάντησης της ελληνικής κοινότητας του business technology (εκτενή κάλυψη του συνεδρίου στο τεύχος που κυκλοφορεί).

Ο Dr. J. Sviokla, υπερθεμάτισε των social media, καθώς μεταξύ άλλων προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες για μάθηση και πειραματισμό και τελικά μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία πραγματικής αξίας για την επιχείρηση.

Η επιχειρηματολογία του keynote speaker ήταν άκρως πειστική, αφού μετά την ομιλία του, η αρχισυντάκτρια του netweek, Ισαβέλλα Ζαμπετάκη -πολέμια μέχρι πρόσφατα των social media τύπου Facebook-, και όπως η ίδια ομολόγησε στο editorial του τεύχους 229, έσπευσε να γραφτεί στο Linkedin και να δημιουργήσει σελίδα στο Facebook.

Πρέπει να σας πληροφορήσω σε αυτό το σημείο ότι, έχοντας εδώ και καιρό σελίδα στο facebook, υπέστη ουκ ολίγες φορές τη χλεύη της αγαπητής συναδέλφου και τα απαξιωτικά της σχόλια ακόμα και για τον ελάχιστο χρόνο που σπαταλούσα σε αυτό.

Αλλά για να μην κατηγορηθώ ότι «δίνω» τη συνάδελφο, θα σας ομολογήσω με τη σειρά μου ότι η ενασχόληση μου με το facebook εξαντλείτο στην αναζήτηση φίλων, γνωστών και παλιών συμμαθητών και συμφοιτητών -χαμένων από χρόνια- που ξαφνικά θέλησα να δω τι κάνουν, πού βρίσκονται, ακόμα και να ικανοποιήσω την περιέργειά μου για το πώς είναι σήμερα… Μέχρι εκεί. Ακόμα και τώρα, είμαι κάπως αμήχανη μπροστά στο πώς θα μπορούσα να αξιοποιήσω το facebook προς όφελος του περιοδικού…

Αναλυτές και ειδικοί μιλούν, λοιπόν, για την επιχειρηματική αξιοποίηση των social media – και καθώς η δημοτικότητά τους αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο, το σίγουρο είναι ότι, αν μη τι άλλο, δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Αλλά ο προβληματισμός παραμένει: πώς μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της επιχείρησης; Πρακτικά και συγκεκριμένα. Ιδέες, προτάσεις και παραδείγματα στο [email protected] ή, εναλλακτικά, στο profile μου στο facebook (Aggeliki Korre)…