Η Sun Microsystems Inc. γνωστοποίησε σήμερα ότι η νέα cloud-based Desktop as a Service λύση είναι διαθέσιμη σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Η Sun και η Ashbourne Technology Group προσφέρουν μέσω του Internet μία ασφαλή λύση πληροφορικής σε καλή σχέση τιμής – απόδοσης οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, η οποία προσφέρει μία πλούσια, εικονική desktop εμπειρία για τα σημαντικότερα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Windows,  Mac OS X, Linux και Solaris σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των Sun Ray thin clients και άλλων πλατφορμών με browsers που βασίζονται σε Java.

Η μηδενική συντήρηση και η κατανάλωση των 4 – 5 watt της συσκευής Sun Ray την καθιστά μία από τις πλέον οικολογικές επιτραπέζιες λύσεις που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Η Sun προσφέρει επίσης τεχνολογία Sun Ray με ενσωματωμένη ασφάλεια VPN, έτσι ώστε γονείς, δάσκαλοι και ειδικοί διαχείρισης να αισθάνονται σίγουροι για το απαραβίαστο των δεδομένων και την ασφάλεια των φοιτητών στο δίκτυο. Η λύση Sun Desktop as a Service, αποτελεί μέρος της γκάμας εκπαιδευτικών λύσεων της Sun και είναι μία υπηρεσία που βασίζεται σε συνδρομή, διαθέσιμη άμεσα για χρήση έναντι 1 δολαρίου την ημέρα ανά χρήστη.