Σε απάντηση της ανακοίνωσης της GS1 Ελλάς Α.Ε., ο διεθνής Οργανισμός GS1 (GS1 AISBL), θα ήθελε να ενημερώσει τους χρήστες κωδικών GS1 ως εξής:

Μετά την άρνηση της GS1 Ελλάς Α.Ε. να συμμορφωθεί με την ήδη αμετάκλητη απόφαση του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών της 20ης Ιουνίου 2008, η οποία επικυρώθηκε με την απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών της 3ης Σεπτεμβρίου 2009, ο GS1 AISBL επιδιώκει την εκτέλεση των προαναφερόμενων αποφάσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό 44/2001. Αμφότερες οι αποφάσεις, που είναι πλέον αμετάκλητες και πλήρως εκτελεστές στην Ελλάδα, απέρριψαν το αίτημα της GS1 Ελλάς να ανασταλεί η απόφαση του GS1 AISBL περί αποβολής της GS1 Ελλάς λόγω σοβαρών παραβιάσεων του καταστατικού του GS1 AISBL και απαγόρευαν ρητώς στη GS1 Ελλάς να χρησιμοποιεί την επωνυμία κα τα σήματα του GS1 AISBL.

Η αίτηση του GS1 AISBL για την εκτέλεση των βελγικών αποφάσεων θα συζητηθεί ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 10 Ιουνίου 2010 και μέχρι τη συζήτηση ο GS1 AISBL υπέβαλε αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής σύμφωνα με το άρθρο 784 ΚΠολΔ, το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το αίτημα προσωρινής διαταγής εξετάζεται αποκλειστικώς προφορικά και εκδίδεται χωρίς αιτιολογία ή εμβριθή ανάλυση. Συνεπώς, δεν αληθεύει ότι ασκήθηκαν, πολλώ δε μάλλον, απερρίφθησαν «ασφαλιστικά μέτρα».

Οι χρήστες κωδικών GS1 μπορούν να απευθύνονται στα Κεντρικά Γραφεία του GS1, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή μέσω του website www.gs1greece.org.