Πέντε διεθνείς experts του κλάδου της Πληροφορικής παρουσιάζουν στρατηγικές και case studies επιτυχημένων εγκαταστάσεων επιχειρησιακής τεχνολογίας.

Οι Harris Kern, Chris Potts, Patrick Gray, Stefan Lafloer  και Alok Srivastava είναι οι διεθνείς ομιλητές του Business Technology Showcase, που θα πραγματοποιηθεί στις 2Ο Μαΐου 2010, στο αμφιθέατρο της ΟΤΕΑcademy στο Μαρούσι. Το συνέδριο αυτό ρίχνει φως στη στρατηγική Πληροφορικής και σε όλες τις πτυχές της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας όπως αυτές εφαρμόζονται στην πράξη, αναλύοντας την οπτική γωνία της υλοποίησης και της αξίας του ΙΤ στην επιχείρηση.

Chris Potts
The world’s leading thinker on IT investments

Ο Chris Potts εξειδικεύεται στις επιχειρησιακές στρατηγικές που αφορούν την επένδυση στην αλλαγή και την αξιοποίηση της Πληροφορικής. Ο Chris συμβουλεύει CIOs και στελέχη Διευθύνσεων Πληροφορικής σε εταιρείες-ηγέτες που δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από διαφορετικούς κλάδους, όπως: Τράπεζες, Βιομηχανία, Φαρμακευτικές, Logistics, Κατασκευές, Leasing, ΔΕΚΟ, κυβερνητικούς φορείς, εκδόσεις, κλπ.

Η «καρποφορία» του ΙΤ
Πώς να μεγιστοποιήσετε την αξία των επενδύσεων που εμπλέκουν το ΙΤ

Οι εξελίξεις, τόσο στην παγκόσμια οικονομία, όσο και στην αγορά της Πληροφορικής αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο μια επιχείρηση αντλεί τη μέγιστη αξία από τις επενδύσεις της σε Πληροφορική. Την τελευταία δεκαετία, βιώσαμε δύο μεγάλες κάμψεις στην αγορά της Πληροφορικής και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τις επενδύσεις τους σε Πληροφορική. Αυτή τη στιγμή, οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να επιτύχουν σε μια αγορά τρίτης γενιάς, εφαρμόζοντας επενδυτικές στρατηγικές δεύτερης γενιάς. Ο Chris Potts θα αναφερθεί σε παραδείγματα από την πολυετή του άμεση εμπειρία ως συμβούλου επιχειρήσεων ώστε να αναδείξει τις βασικές τακτικές και προκλήσεις που ενέχει η μετάβαση σε μια στρατηγική τρίτης γενιάς.

Πόσες επιμέρους γενιές υπάρχουν; Εχει φτάσει κανείς ήδη μέχρι το τέλος τους παιχνιδιού;

Ποιες είναι οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε επίπεδο πολιτικής, πρακτικών και κουλτούρας; Το «ταξίδι» προς την ανάπτυξη μιας στρατηγικής επενδύσεων σε Πληροφορική είναι γεμάτο με εκπλήξεις και προκλήσεις. Η «πλοκή» παρουσιάζει μεγάλες ανατροπές και το έργο εξελίσσεται τώρα!


Ηarris Kern
Ο μέντορας της πειθαρχίας στο ΙΤ

Ο Harris Kern είναι αναγνωρισμένος ως «η σπουδαιότερη αυθεντία στην παροχή πρακτικών κατευθύνσεων για την επίλυση προκλήσεων και ζητημάτων IT management».

Είναι αφοσιωμένος για περισσότερα από 25 χρόνια στο να βοηθά τους επαγγελματίες της Πληροφορικής να χτίσουν ανταγωνιστικές Διευθύνσεις (Οργανισμούς) Πληροφορικής με το να επανεξετάσουν την εστίασή τους στους ανθρώπους, τις διαδικασίες και την αποδοτικότητα.

Συνδυάζει εμπειρίες που προέρχονται από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ως Διευθυντής Πληροφορικής, προσωπικός σύμβουλος και σύμβουλος διοίκησης για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών-πελατών σε όλο τον κόσμο.

Η λίστα πελατών του μοιάζει με…επιχειρηματικό οδηγό του αμερικάνικου και διεθνούς επιχειρείν, όπως: Standard and Poor’s, Sony Pictures, GE, The Weather Channel, Time Inc., Hong Kong Air Cargo Terminal, μεταξύ των εκατοντάδων εταιρειών της λίστας Fortune 500 και Global 2000.

Το απόλυτο SLA
Διοικήστε τον εαυτό σας, σαν να ήσασταν μια επιχείρηση

Ο Harris Kern επισημαίνει ότι το πρώτο και σημαντικότερο SLA που θα πρέπει να ορίσετε προκειμένου να φέρετε σε πέρας ένα έργο Πληροφορικής είναι εσωτερικό και αφορά εσάς -και τον εαυτό σας.  Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι βρίσκεστε σε μια διαρκή διαδικασία ανάπτυξης στρατηγικών με στόχο την επιτυχία. Με τον ίδιο τρόπο που η στρατηγική οδηγεί στην επιτυχία μιας επιχείρησης, μπορεί να οδηγήσει και στην απόλυτη επιτυχία όσον αφορά την προσωπική σας επαγγελματική απόδοση.

Τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσετε είναι:
1. Πώς μπορώ να πετύχω τους στόχους μου γρηγορότερα;
2. Πώς μπορώ να είμαι πιο αποτελεσματικός σήμερα;
3. Πώς μπορώ να δημιουργήσω περισσότερες υπηρεσίες για τις οποίες θα υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον;
4. Πώς μπορώ να είμαι πιο υγιής;

Θα πρέπει να προγραμματίσετε τον «υπολογιστή» που κουβαλάτε μέσα στο κεφάλι σας ώστε να προσανατολίζεται περισσότερο προς τους στόχους και στην επίλυση προβλημάτων.

Εξασκηθείτε στη διαχείριση του χρόνου σας: Στην προσπάθειά σας να κερδίσετε ένα προβάδισμα στον αγώνα, κάθε λεπτό μετράει. Τα λεπτά της ώρας που σπαταλάτε εδώ και εκεί αθροίζονται σε εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια ολόκληρα από τη ζωή σας. Ο χαμένος αυτός χρόνος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψετε κάποια από τα όνειρά σας σε πραγματικότητα.

Ενοποίηση πνεύματος και σώματος: Ο δρόμος προς την αυτοκυριαρχία και την πειθαρχία είναι απαιτητικός. Για να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο, θα πρέπει να φροντίζετε σωστά τόσο το πνεύμα, όσο και το σώμα σας. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι απόλυτης σημασίας.

Καθιερώστε ένα συμβόλαιο με τον εαυτό σας: Ορίστε τις προτεραιότητες, τους κανόνες και το πλαίσιο και λειτουργήστε σαν προσωπικό σας «αστυνόμος» ώστε να τα επιβάλλετε. Εφόσον αποκτήσετε δέσμευση και συνέπεια, θα αλλάξει ολόκληρη η στάση σας.

Καθιερώστε στόχους: Ο καθορισμός ενός νοητού συμβολαίου με τον εαυτό σας σας επιτρέπει να ορίσετε στόχους και να γνωρίζετε, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, ότι θα τους πετύχετε. Η έγκαιρη επίτευξη των στόχων σας θα πρέπει να αποτελεί την ελάχιστη σας προϋπόθεση επιτυχίας.

Διατηρήστε αξίες: Οι προσωπικές και οι επαγγελματικές αξίες θέτουν τη βάση για τους στόχους σας, αλλά και το πώς τους επιτυγχάνετε. Θα ανακαλύψετε ότι η πειθαρχία επιφέρει βαθύτερη, εσωτερική ικανοποίηση και συνδέεται με ότι έχει για σας μεγαλύτερη αξία στη ζωή -πολλά περισσότερα από τη συγκέντρωση οικονομικού πλούτου.

Αποφύγετε τη συγκαταβατικότητα: Διατηρηθείτε σε εγρήγορση, δημιουργώντας νέες προκλήσεις για τον εαυτό σας και αναζητώντας νέους δημιουργικούς τρόπους για να πετύχετε τους στόχους σας νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Διατηρείστε τη δίψα για μάθηση και μη συμβιβάζεστε ποτέ με τίποτα λιγότερο.


Patrick Gray
The IT-Breakthrough practitioner

Ο Patrick Gray είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Breakthrough IT: Supercharging Organizational Value through Technology» το οποίο, μέσα από case studies ηγετικών εταιρειών τεκμηριώνει μια επαναστατική θεωρία για τη ανασύνταξη της Διεύθυνσης Πληροφορικής οποιασδήποτε επιχείρησης. Πρόκειται για έναν καινοτόμο οδηγό που προσφέρει ολοκληρωμένες μεθοδολογίες που μπορεί να εφαρμόσει κάθε επιχείρηση έτσι ώστε να αποκτήσει τη μέγιστη αξία και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από τον Οργανισμό Πληροφορικής της.

Ο Gray διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να απευθύνεται στους τεχνικούς ανθρώπους του data center στη γλώσσα τους και ταυτόχρονα να κατευθύνει το Δ.Σ. με ευκολία ως προς τις επενδύσεις τους στην Πληροφορική. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Prevoyance Group, εταιρείας συμβούλων στρατηγικής Πληροφορικής που συνδυάζει το στρατηγικό consulting με την τεχνολογία ως «τη μαγιά» εκείνη που θα επιταχύνει τα αποτελέσματα.

Συνδυάζει το project management με τη βελτίωση των διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλίσει ότι μεγάλα τμήματα Πληροφορικής κάθε εταιρείας προσφέρουν τη μέγιστη επιχειρησιακή αξία. Ο ίδιος μέσω της συμβουλευτικής του εταιρείας παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες που ανήκουν στη λίστα Fortune 500 και 1000, όπως Gillette, Nissan, OfficeMax, Pitney Bowes, SAP κ.ά.

Stefan Lafloer
Ο ειδικός του σύγχρονου Knowledge Management

O Stefan Lafloer είναι expert στο αντικείμενο του Knowledge Management με 19 χρόνια εμπειρίας και αποδεδειγμένη ικανότητα να διαχειρίζεται μεγάλα και πολύπλοκα έργα. Ως Chief Knowledge Officer και CIO της YMCA (ΧΑΝ) των ΗΠΑ, ο Stefan είναι υπεύθυνος για όλες τις δράσεις γύρω από τη Διαχείριση Γνώσης, συμπεριλαμβανομένων της Επιχειρηματικής Ευφυΐας, της Διαχείρισης Περιεχομένου, της Κοινωνικής Δικτύωσης, των Πρακτικών Κοινοτήτων και των εσωτερικών και εξωτερικών στρατηγικών web.

Ο Lafloer θα αναφερθεί σε πρακτικές μελέτες περιπτώσεων πάνω στην εφαρμογή της Διαχείρισης Γνώσης σε τρεις διαφορετικούς κλάδους, με διαφορετική προσέγγιση και τα αποτελέσματά τους.

Μία από αυτές τις μελέτες αφορά μία εταιρεία εκ των Fortune 500, η οποία συντηρούσε περισσότερα από 20 websites απευθυνόμενα σε κοινό 30.000 χρηστών χωρίς να διαθέτει  ενιαία δομή και οργάνωση της σχετικής πληροφορίας. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί από τους χρήστες καλούσαν το τηλεφωνικό κέντρο για να πάρουν την πληροφόρηση που αδυνατούσαν να εντοπίσουν online.

Ο Stefan προχώρησε στη δημιουργία ενός website, στον προσδιορισμό του κοινού, στον ορισμό ενός κοινού classification και τη χαρτογράφηση της πληροφορίας. Σαν αποτέλεσμα, μειώθηκαν δραματικά οι κλήσεις προς το τηλεφωνικό κέντρο αλλά και οι απαιτήσεις για συντήρηση. Επιπλέον, σημειώνεται μία διαρκής αύξηση της κοινότητας των χρηστών και επέκταση σε νέες περιοχές.

Alok Srivastava
Ο βραβευμένος Enterprise Systems Director

Ο Alok Srivastava έρχεται από το Abu Dhabi των ΗΑΕ για να μας παρουσιάσει το βραβευμένο έργο επιχειρησιακού λογισμικού που υλοποίησε για την εταιρεία στην οποία εργάζεται ως Business Solutions Director, την Sorouh Real Estate, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες Real Estate στα ΗΑΕ, η οποία διαχειρίζεται σημαντικά κατασκευαστικά έργα τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και διεθνώς.

Ο Alok ήταν υπεύθυνος για την αντικατάσταση της τμηματοποιημένης υποδομής με μια ολοκληρωμένη λύση επιχειρηματικού λογισμικού, ενιαίο για όλες τις Διευθύνσεις της εταιρείας. Το έργο αυτό κάλυψε διεσπαρμένες περιοχές Οικονομικών, Ανάπτυξης Περιοχών, Διαχείρισης Εργων, Προμηθειών, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Πωλήσεων και CRM καθώς και oλοκλήρωσης των παραπάνω με λύση Business Intelligence.

Με το συγκεκριμένο έργο, η Sorouh πέτυχε σημαντικότατη εξοικονόμηση κόστους σχετικά με τις άδειες χρήσης, μείωση του κόστους υλοποίησης, και έδωσε εφόδια για αποτελεσματικότερη λειτουργία και project management των έργων. Η Forrester Middle East και το περιοδικό Computer News Middle East επέλεξαν την Sorouh για να τη βραβεύσουν με το CIO 20 Award για το 2009. Το βραβείο αυτό κατατάσσει τη Sorouh στους κυριότερους 20 ΙΤ οργανισμούς που χρησιμοποιούν την Πληροφορική με καινοτόμους τρόπους για να παραδώσουν επιχειρηματική αξία.