Η Alcatel –Lucent συμμετείχε ως χορηγός του Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών, Μέσων και Τεχνολογίας που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις BOUSSIAS τη Δευτέρα 31 Μάιου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στο πλαίσιο του  συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alcatel –Lucent Hellas, Γιώργος Νταλαμάγκας συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης με θέμα ‘Αναγκαίες Στρατηγικές για μια κερδοφόρα αγορά TMT’. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δεδομένα και στις συνέπειες της σύγκλισης, στο μέλλον της ελληνικής αγοράς ΤΜΤ, αλλά και στα αναγκαία βήματα στα οποία πρέπει να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι και των τριών κλάδων με στόχο να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας εποχής.

Διατηρώντας συντηρητικά  αισιόδοξο τόνο, ο Γ. Νταλαμάγκας εστίασε στην ανάγκη όλων των συμμετεχόντων για πρωτοποριακές λύσεις ενώ τόνισε πως η οικονομική κρίση παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που επέφερε, προσφέρει ταυτόχρονα σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης για τον ευρύτερο χώρο. Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα και δίνοντας έμφαση στην καινοτομία ως βασικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας, ο Γ. Νταλαμάγκας δήλωσε ότι, «οι καιροί επιτάσσουν αλλαγή στο τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και που αντιλαμβανόμαστε την σύγχρονη αγορά TMT . Η Alcatel-Lucent, μέσω των Bell Labs που αποτελεί το μεγαλύτερης αξίας περιουσιακό της στοιχείο, έχει να επιδείξει μια νέα τεχνολογία, η οποία πάνω από VDSL2, επιτρέπει ταχύτητες μέχρι 300Mbps σε αποστάσεις 400μ με χρήση 2 μόνο ζευγών χαλκού ή 100Μbps στα 1000μ».

Αναφερόμενος επίσης στη κινητή τηλεφωνία και στις καινοτομικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους χρήστες δήλωσε ότι, «Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καλούνται σήμερα να προσφέρουν νέα τελείως διαφορετικά μοντέλα που να ανταποκρίνονται στις ολοένα αυξανόμενες και εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. Στο πλαίσιο αυτό η Alcatel – Lucent έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και λύσεις όπως το mobile wallet service ώστε να διευκολύνει τους χρήστες στην διαχείριση των καθημερινών τους συναλλαγών, μέσω του κινητού τους, απαλλάσσοντας τους ουσιαστικά από την ανάγκη χρήσης πορτοφολιού».