Ο CIO έχει μπροστά του την πολλά υποσχόμενη εμπειρία ενός τεχνολογικού «νέου κόσμου» Πίσω του, όμως, πέφτει ο «αστεροειδής» της οικονομικής κρίσης, απειλώντας τον με εξαφάνιση. Η τεχνική της επιβίωσης και της επιτυχίας δεν είναι άλλη από την ηγεσία.

Οι άνθρωποι που έζησαν την εποχή του μεσαίωνα, δεν ήξεραν ότι ζούσαν στο Μεσαίωνα. Η ζωή τους ήταν «άσχημη, κτηνώδης και μικρή». Αντιδιαστείλετε το παραπάνω με την επίγνωση των ανθρώπων της Αναγέννησης σχετικά με την εποχή τους. Κοινωνιολόγοι και ιστορικοί αναφέρουν ότι οι δεύτεροι είχαν πλήρη συναίσθηση του ότι έζησαν σε μία μοναδική, γεμάτη με υποσχέσεις περίοδο ανακαλύψεων, ευκαιρίας και καινοτομίας. Η ζωή τους ήταν συναρπαστική και επικίνδυνη. Γνωρίζουν οι σύγχρονοι ηγέτες της Διεύθυνσης Πληροφορικής ότι στέκουν σε μία παρόμοια καμπή της ιστορίας, η οποία είναι γεμάτη με υποσχέσεις αλλά και κίνδυνο;

Ο τεχνολογικός Νέος Κόσμος
Τα συγκλίνοντα κύματα της τεχνολογίας έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο καπιταλισμό στα παράλια ενός νέου κόσμου. Αυτός ο τεχνολογικός Νέος Κόσμος, όπως και ο γεωγραφικός Mundus Novus που ανακάλυψαν οι εξερευνητές του 15ου αιώνα, θέτει υπό αμφισβήτηση τις επικρατούσες άποψης, πρακτικές και τρόπο σκέψης.  Μόλις τώρα μπαίνουμε σε μία 15ετή περίοδο ευκαιριών άνευ προηγουμένου, για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσα από τη σωστή διαχείριση της τεχνολογίας. Το μεγάλο ερώτημα είναι το εάν η ομάδα της Πληροφορικής μπορεί να ξεφύγει για λίγο από την άχαρη, ψυχαναγκαστική και εντελώς ασύμβατη με την καινοτομία ρουτίνα του να «κρατά τα ψηφιακά φώτα αναμμένα».

Θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση των μαζικά διευρυμένων ευκαιριών;

Κάθε μέρος του χαρτοφυλακίου τεχνολογίας, δεξιοτήτων και μεθόδων εξελίσσεται με ταχύτητα – αλλά και με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς. Μια από τις κρίσιμες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι εταιρείες το 2010 είναι το να κρατήσουν το ολοένα και λιγότερο συγχρονισμένο ως προς την εξέλιξή του χαρτοφυλάκιο τεχνολογιών από το να στροβιλιστεί προς το χάος. Τα καθημερινά επιτεύγματα που σημειώνουν οι CIOs όταν «παίζουν εντός έδρας» είναι καταπληκτικά. Τα διοικητικά στελέχη ξεχνούν τον όγκο των δεδομένων, εφαρμογών, πελατών και συσκευών που υποστηρίζουν αυτοί οι «ατραγούδιστοι ήρωες».

Ο ηγέτης στην κρίση φαίνεται
Οι CIOs έχουν μεν μπροστά τους τις ακτές του «νέου κόσμου» αλλά πίσω τους έχει μόλις πέσει ο «αστεροειδής» της οικονομικής ύφεσης. Το 60% των CIOs του πλανήτη, δεν προβλέπεται να επιβιώσει για να δει τη νέα τάξη των πραγμάτων που έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. Οπως με τους δεινόσαυρους, έτσι και για τους περισσότερους CIOs, δεν υπάρχει σωτηρία.

Ωστόσο, αυτό που διαφοροποιεί τους CIOs από τους δεινόσαυρους είναι η δυνατότητά τους να προβλέπουν και να αξιολογούν τις καταστάσεις και -σε κάποιες, τουλάχιστον, περιπτώσεις- να προσαρμόζονται σε αυτές οικειοθελώς.

Στη διαδικασία αυτή, κρίσιμη είναι η δεξιότητα της ηγεσίας μέσω της συνεργασίας, της κατανεμημένης λήψης αποφάσεων, της ταχείας απόκρισης και της χρήσης ομάδων ad hoc.
• Εάν, ως ηγέτης, διατάσσετε τα στρατεύματά σας να «σκύψουν» για να περάσει το κύμα της κρίσης από πάνω τους, τότε τα οδηγείτε σε πνιγμό. Εάν έχετε το κουράγιο να «δαμάσετε» το κύμα, τότε θα παραμείνετε «όρθιος», τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμα.
• Εάν αντιμετωπίζετε την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση ως το «επόμενο Y2K» και κάνετε ένα σέρβις στην υποδομή Πληροφορικής ώστε να δημιουργήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τότε θα βγείτε κερδισμένος.
• Αλλο ένα καλό στοίχημα είναι να κρατήσετε στάση τύπου «είναι κρίμα να πάει χαμένη η κρίση». Η ύφεση αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή, αφού πολλές από τις συνήθεις τακτικές δεν θα αντέξουν στην κλιμακούμενη πίεση.

Οι CIOs που μιμούνται τους δεινόσαυρους θα απορούν με τον ήλιο που θαμπώνει και τη βλάστηση που αραιώνει. Οι επιτυχημένοι CIOs, οι οποίοι και αποδέχονται τις αλλαγές τις οποίες δεν μπορούν να αποτρέψουν, θα είναι σε εγρήγορση περισσότερο από ποτέ κατά τους επόμενους 12 με 18 μήνες και σχετικά με τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν ως ηγέτες στην εταιρεία.


Who is who Thornton May
Ο Thornton May λέγεται ότι είναι «ο γρηγορότερος μεταξύ των έξυπνων και ο εξυπνότερος μεταξύ των γρήγορων στοχαστών της Επιχειρηματικής Πληροφορικής» (Alan Webber, Founding Editor, Fast Company). Το περιοδικό Fast Company τον αναγνωρίζει ως «ένα από τα 50 κορυφαία μυαλά στο business» ενώ το eWeek τον συμπεριλαμβάνει στη λίστα των 100 Most-Influential-People-in-IT.

Ο Thornton May συνδυάζει την εμπειρία του ‘seen-it-all’ με τη διορατικότητα του ‘futurist’ και τη μεταδοτικότητα του ‘stand-up comedian’. Φημίζεται για τις ικανότητές του στην επίλυση πιεστικών προβλημάτων με τρόπο καινοτόμο και αποτελεσματικό. Σχεδιάζει μοντέλα που επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό της, να ικανοποιήσει τους πελάτες της και να αντλήσει τη μέγιστη αξία από την τεχνολογία και τους προμηθευτές της.

Η πολύπλευρη ακαδημαϊκή, συμβουλευτική και ερευνητική του καριέρα για το ρόλο και τις συμπεριφορές των Διοικητικών Συμβουλίων και των ανώτατων στελεχών (C-level executives) πάνω στο αντικείμενο της δημιουργίας επιχειρηματικής αξίας από την Πληροφορική, του έχει χαρίσει μια αναμφισβήτητη θέση στη short list των πιο σημαντικών στοχαστών του κλάδου.

Ως Πρύτανης στο IT Leadership Academy (μιας ακαδημίας διάχυσης γνώσης και εμπειριών γύρω από την Ηγεσία της Πληροφορικής που φιλοξενείται στο Florida State College) έχει χτίσει τη φήμη του πάνω στην καινοτομία και την αντιμετώπιση προκλήσεων με μεστό, συλλογικό και ταχύτατο τρόπο, μέσα από τη δημιουργία του Lyceum (ενός εντατικού εκπαιδευτικού προγράμματος σχεδιασμένου για C-Level executives που επιθυμούν να μάθουν τις τάσεις της τεχνολογίας), του Directors’ Institute (ενός φόρουμ για μέλη ΔΣ ώστε να αυξήσουν τη γνώση τους σε θέματα διαχείρισης της τεχνολογίας) και του Controller’s Institute (μιας πλατφόρμας για τους Ευρωπαίους Διευθυντές Οικονομικών που επιθυμούν να ενορχηστρώσουν τις διαδικασίες που σχετίζονται με τεχνολογικές επενδύσεις).

Διδάσκει στα πανεπιστήμια UCLA (όπου σχεδίασε το πρόγραμμα “Managing the Information Resource”), UC-Berkeley (όπου είναι Executive Director στο CIO Institute του Haas School of Business), Carnegie Mellon, Babson College και Ohio State University. Οι απόψεις του May έχουν δημοσιευτεί στο Harvard Business Review, στους Financial Times, στη Wall Street Journal, στο M.I.T. Sloan Management Review και στο Business Week.

Ο Thornton διατηρεί επίσης μόνιμη στήλη στο Computerworld.  Το Κογκρέσο των ΗΠΑ του είχε αναθέσει την παρακολούθηση μεγάλων έργων Πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένου του πλάνου τεχνολογίας που συζητήθηκε στη Συνάντηση του Νταβός το 1998.

Ο «Robin Williams» της τεχνολογίας
Eίναι γνωστός για το χιουμοριστικό, όσο και καυστικό του ύφος και για την απόλυτα πρακτική και προσγειωμένη προσέγγιση της επίλυσης επιχειρησιακών προβλημάτων με πρακτικά βήματα υλοποίησης. Επιπρόσθετα, φημίζεται για το εύρος και την προσβασιμότητα του δικτύου των επαφών του. Αναγνωρίζεται, τέλος, ως ένας από τους πιο ζωντανούς ομιλητές παγκοσμίως.

Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό να τον παρακολουθεί κανείς σε δράση ενώπιο ενός κοινού αποσβολωμένων επιχειρησιακών στελεχών που περίμεναν άλλη μια βαρετή παρουσίαση powerpoint. Οι συντάκτες του περιοδικού Computerworld τον αποκαλούν Robin Williams της Πληροφορικής.

Ο Thornton έλαβε το πτυχίο Bachelor’s στις Ασιατικές Σπουδές από το Dartmouth College και το Μaster’s στο αντικείμενο της Διοίκησης Βιομηχανιών από το Carnegie-Mellon University. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιαπωνική γλώσσα στο Center of Japanese Studies του Πανεπιστημίου του Michigan καθώς και στο Keio University στην Ιαπωνία.

Navigating Change with IT Leadership: Managing Costs while Driving Innovation
Ο Thornton May είναι keynote speaker στο ΙΤ Directors’ Forum 2010, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου, με τίτλο “Navigating Change with IT Leadership: Managing Costs while Driving Innovation”. Το καθιερωμένο συνέδριο των IT Leaders στην Ελλάδα στοχεύει να αναδείξει τη μετάβαση των Διευθυντικών στελεχών Επιχειρηματικής Πληροφορικής στη νέα μορφή ηγεσίας, αναλύοντας μεταξύ άλλων, τις απαιτήσεις για μια αποδοτική πλοήγηση στην κρίση και τις τακτικές αντιμετώπισης του παράδοξου της διακράτησης κόστους με παράλληλη αύξηση της απόδοσης. Περισσότερες πληροφορίες: www.itdirectorsforum.gr.